AcasăȘTIRI EXTERNEPutin le-a luat fața SUA, lui Tom Cruise, NASA și lui Elon...

Putin le-a luat fața SUA, lui Tom Cruise, NASA și lui Elon Musk cu tot cu SpaceX

Putin le-a luat fața SUA, lui Tom Cruise, NASA și lui Elon Musk cu tot cu SpaceX

O actriță și un regizor ruși au ajuns, marți, 5 octombrie, pe Stația Spațială Internațională (ISS) pentru a realiza primul film din istoria omenirii în orbită, devansând un proiect american concurent cu participarea lui Tom Cruise.

Actrița Yulia Peressild, regizorul Klim Chipenko și cosmonautul veteran Anton Chkaplerov au urcat la bordul ISS la șase ore după plecarea de pe Pământ, conform agenției spațiale ruse, Roscosmos.

În spatele unui film, o nouă cursă spațială

Actrița, în vârstă de 37 de ani, și regizorul, în vârstă de 38 de ani, care urmează să se întoarcă pe Pământ pe 17 octombrie, vor avea la dispoziție 12 zile pentru a filma primele secvențe ale peliculei „The Challenge”, un film care prezintă un chirurg a cărui misiune este să salveze un cosmonaut.

Dar într-un context de rivalitate ruso-americană, această aventură cinematografică arată și ea ca o nouă cursă spațială, la 60 de ani după ce primul om a fost pus pe orbită de URSS.

Roscosmos își dezvăluise ambiția anul trecut, după anunțarea unui proiect de filmare la bordul ISS cu Tom Cruise, vedeta sagăi „Mission Impossible”, în parteneriat cu NASA și compania SpaceX a lui Elon Musk.

În căutarea gloriei URSS

Această inițiativă vine în mijlocul goanei non-științifice pentru spațiu, odată cu creșterea în ultimele luni a zborurilor de agrement, precum cele ale miliardarilor britanici Richard Branson și americanul Jeff Bezos.

Luni, compania Blue Origin, a anunțat că actorul canadian William Shatner, care a jucat căpitanul Kirk în serialul-cult „Star Trek”, va merge în spațiu săptămâna viitoare, la vârsta de 90 de ani, scrie AFP.

Sectorul spațial rus, care a fost mândria Moscovei în epoca sovietică, în special cu punerea pe orbită a primului satelit, primului animal, primului bărbat, apoi primei femei, este afectat de multe probleme. Pentru Roscosmos, filmul trebuie să restabilească o reputație pătată de scandaluri de corupție, întreruperi în serie și pierderea monopolului profitabil al zborurilor cu echipaj către ISS.

Doi cosmonauți ruși aflați în prezent pe ISS și Chkaplerov vor apărea în film ca figuranți.

Semn al importanței acestui proiect pentru președintele rus Vladimir Putin, purtătorul de cuvânt al acestuia, Dmitri Peskov, a declarat marți că „spațiul este o zonă în care suntem pionieri și în care păstrăm încă o poziție foarte solidă”.

 

author avatar
Tudor Borcea
853 afisari

5 COMENTARII

  1. nenorociti unii! auzi la ei tupeu sa faca film inaintea lui sam! pai nu se plangeau dar mai ales erau altii care-i deplangeau ca sa nu spun ca se bucurau ca rusii n-au niste cevauri ce nu le permiteau sa mai zburataceasca prin cosmos?! 😀

  2. Rusii nu se pot pune cu americanii in 3 lucruri.
    La filme la arme si la sucuri.
    In rest daca vor sa se remarce si ei si apoi sa castige, pot face filme spirituale asa ca Ostrov.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger