AcasăȘTIRI EXTERNEPutin își trimite haidamacii pe capul presei de opoziție. Descinderi la birourile...

Putin își trimite haidamacii pe capul presei de opoziție. Descinderi la birourile organizației fostului oligarh Mihail Hodorkovski

Putin își trimite haidamacii pe capul presei de opoziție. Descinderi la birourile organizației fostului oligarh Mihail Hodorkovski/ Foto: MBH Media

Agenții ruși de securitate au descins, vineri, la birourile din Moscova ale site-ului de informații de opoziție MBKh Media și ale grupului pro-democrație Open Russia, fondat de fostul oligarh Mihail Hodorkovski împreună cu acționarii fostului grup Yukos.

Cele două entități, care militează și pentru eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, se află pe lista neagră a Kremlinului.

Descinderile au loc la două zile după ce autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor , a cerut platformei social-media Twitter să șteargă contul MBKh Media pentru că ar fi postat tweeturi care conțin documente aparținând organizației Open Russia.

„Sunt mai mult de patru și au un grup de sprijin, sunt oameni cu cagule pe față și așteaptă să vină cineva la birou”, a declarat redactorul-șef Veronika Kutsyllo pentru site-ul de știri RBC.

„Nu am vorbit încă cu ei, dar din câte am înțeles, planifică ceva”, a spus Kutsyllo.

Agenții de securitate au descins și la biroul Open Russia din Sankt Petersburg, a declarat managerul Anastasia Burakova pentru MBKh Media.

Nu a fost încă clar dacă descinderile au fost legate de solicitarea  Roskomnadzor de a suprima contul Twitter al MBKh Media.

Pe lista „organizațiilor indezirabile”

Perchezițiile la redacția MBKh Media, precum și în birourile angajații Open Russia, sunt efectuate ca parte a anchetei unui dosar penal împotriva activistului din Nijni Novgorod Mihail Iosilevici cu privire activitățile unei „organizații indezirabile (Articolul 284.1 din Codul penal), potrivit MBKh Media.

Iosilevich, aflat în arest din 31 ianuarie, este acuzat de cooperare cu organizația Open Russia.

MBKh a negat că a publicat documentele Open Russia sau că a primit o notificare oficială de la autoritatea de reglementare.

Roskomnadzor a informat ulterior că a cerut închiderea contului de Twitter al MBKh pentru că, la 21 februarie 2018, biroul procurorului general a înscris site-ul web al acestei publicații în registrul entităților care publică documentele unei organizații indezirabile în Rusia (Open Russia)

Autoritățile au desemnat Open Russia drept „organizație indezirabilă” pe teritoriul țării și i-au interzis activitățile în 2017.

Se consideră că descinderi anterioare asupra angajaților MBKh Media și Open Russia din iulie și septembrie 2020 au fost legate de procesul din 2003 împotriva fondatorului și oligarhului exilat Mihail Hodorkovski, fondatorul fostului gigant petrolier Yukos.

În această săptămână, Roskomnadzor a amenințat, de asemenea, că va bloca Twitter complet în Rusia, în timp ce Moscova și-a intensificat retorica împotriva platformelor de socializare occidentale, scrie Moscow Times.

 

author avatar
Tudor Borcea
168 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca in Rusia mai exista presa de opozitie inseamna acolo mai palpaie o bruma de democratie in timp ce Romania a devenit o dictatura ordinara .Aici nu mai exista asa ceva.Asa ca nu il mai muscati de cur pe Putin ,aveti langa voi urmasul demn al lui Kim Ir sen pe care il pupati in dos 25 de ore pe zi.

  2. Titlu de propagandist sluga a lui Soros. Incet, incet si acest ziar devine unul împotriva democrației si a romanilor.

  3. Cum dracu a devenit Hodorcovschi ala miliardar cînd in rusia nu prea au avut de „recuperat „bunuri?

  4. Dupa ce a distrus prestigiul unui ziar ca EVZ omul a fost chemat sa distruga si Nationalul.In urma astuia si a altor cativa EVZ-ul nu mai este citit nici macar de proprii angajati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger