AcasăȘTIRI EXTERNEPutin începe cele mai mari manevre în Mediterană, după căderea URSS (VIDEO)

Putin începe cele mai mari manevre în Mediterană, după căderea URSS (VIDEO)

Putin începe cele mai mari manevre în Mediterană, după căderea URSS (VIDEO)

Încă trei nave ale Rusiei din Flota Nordului au ajuns în Marea Mediterană pentru cele mai mari manevre navale de la căderea URSS, în 1991, potrivit Marinei Ruse.

Este vorba despre cuirasatul „Mareșal Ustinov”, fregata „Amiral Kasatonov” și distrugătorul „Viceamiral Kulakov”, care au traversat strâmtoarea Gibraltar, luni, potrivit unui comunicat.

În urmă cu câteva zile, marina rusă a raportat deja că șase nave de debarcare aparținând flotelor de Nord și Baltică au acostat în portul Tartus din Siria, care găzduiește o bază navală rusă.

Navele „Piotr Morgunov”, „Gheorghi Pobedonoseț”, „Olenegorski Gorniak”, „Korolev”, „Minsk” și „Kaliningrad” – au ajuns la Tartus după ce au plecat din portul Baltisk, în exclava rusă baltică Kaliningrad.

Cu puțin timp înainte, în zonă au ajuns și trei nave din Flota Pacificului, după ce au traversat Canalul Suez: cuirasatul „Variag”, distrugătorul „Almirante Tributs” și petrolierul „Boris Butoma”.

Toate aceste nave vor participa la exercițiile navale conduse de șeful Marinei, amiralul Nikolai Ievmenov.

În plus, se vor efectua și manevre separate, pe lângă Marea Mediterană, în mările Nordului și Ohoțk, în Oceanul Pacific și în partea de nord-est a Atlanticului.

Obiectivul manevrelor este „apărarea intereselor naționale rusești pe mare” și, de asemenea, „lupta împotriva amenințărilor militare” la adresa țării, scrie Swissinfo.

Rusia neagă că manevrele militare rusești din ultimele săptămâni reprezintă o „escaladare” și un preludiu la o invazie a Ucrainei pe uscat, aer și mare. În total, peste 140 de nave și aproape 10.000 de soldați vor participa la aceste exerciții navale și vor fi desfășurate atât în ​​apele teritoriale, cât și internaționale.

Nave de desant se îndreaptă spre Marea Neagră

O forță operativă navală rusă care se îndreaptă din Mediterana spre Marea Neagră pentru exerciții a început să tranziteze strâmtoriile Bosfor și Dardanele, a informat marți Ministerul rus al Apărării.

„În prezent, echipajele marilor nave de asalt amfibiu Korolyov, Minsk și Kaliningrad se află în strâmtoarea Dardanele. Navele de asalt amfibiu Piotr Morgunov, Gheorghi Pobedonoseț și Olenegorski Gorniak vor trece prin strâmtoarea Mării Negre în cursul zilei următoare”, a precizat ministerul, scrie Tass.

„Manevrele navale sunt concentrate pe măsuri ale Marinei și ale Forței Aerospațiale pentru a proteja interesele naționale ale Rusiei în oceanul planetar și a contracara amenințările militare la adresa Rusiei din direcția mărilor și oceanelor”.

author avatar
Tudor Borcea
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger