AcasăȘTIRI EXTERNEPutin îl ÎNJURĂ pe Xi Jingping pe la colţuri?! De ce s-a...

Putin îl ÎNJURĂ pe Xi Jingping pe la colţuri?! De ce s-a dezis liderul de la Kremlin de ptreşedintele chinez

ChinaPutin îl ÎNJURĂ pe Xi Jingping pe la colţuri?! De ce s-a dezis liderul de la Kremlin de ptreşedintele chinez

Economia Chinei, în valoare de 18 trilioane de dolari, este acum de 10 ori mai puternică decât cea a Rusiei. Asta face ca Beijingul să aibă puterea de a stabili condițiile oricăror linii de salvare financiare pe care le-ar putea cere Moscova.

Problema este că Vladimir Putin crede că Xi Jingping nu face tot ce poate pentru a scăpa Rusia de sancţiunile Occidentului.

China nu-i oferă Rusiei sprijin tehnologic și financiar

În timp ce Rusia se confruntă cu o economie sub sancțiuni și care a suferit o contracție bruscă, dar și un embargo pe importurile de petrol din partea Europei, China este potențialul pol de putere pentru rezolvarea problemelor spre care Putin se îndreaptă.

Se pare că Rusia a devenit acum frustrată de eșecul Chinei de a oferi sprijin tehnologic și financiar, sub rezerva sancțiunilor venite din partea Statelor Unite, Marii Britanii și a altor state occidentale.

Președintele Chinei este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin și, de asemenea, unul dintre puținii lideri mondiali care nu au condamnat invadarea Ucrainei de către Putin.

Putin și-a exprimat nemulțumirea personală față de Jinping, ”în termeni duri și obsceni”. Liderul rus l-ar fi atacat pe Serghei Lavrov, invinuindu-l pe acesta că a eșuat la negocierile cu China.

Nici Xi Jinping nu suportă NATO

Xi Jinping împărtășește ostilitatea lui Putin față de Occident și NATO, dar asta nu înseamnă că va acționa în mod caritabil. China și Rusia și-ar fi declarat prietenia ”fără limite” înaintea începerii războiului din Ucraina. Dar China a ezitat să ajute Rusia să evite sancțiunile.

Rusia a presat Beijing-ul, dar China se teme că Statele Unite și aliații săi ar putea tăia țara asiatică de la exporturile sale din tehnologie și din sectorul financiar.

author avatar
Andrei Ștefan
1.090 afisari

15 COMENTARII

  1. Ce articol imbecil scris de un popagandistul amerloc care vrea sa bage zazanie intre rusi si chinezi.

    • Scribalaii astia recrutati de americani&co sint la fel de redusi in plan intelectul ca si recrutorii lor.
      Tot mai redusi, fara sclipire si fara posibilitatea de a insaila ceva care sa-i duca , macar partial, catre scopul urmarit.
      Sint si inculti si nu stiu ca sint inculti .
      Cred ca sintem pe calea cea buna, in care fiii si fiicele diavolului se autodistrug.
      Doamne, ajuta !

    • ZIARE.COM SITE-UL SECURISTILOR PUPIN CURISTI FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI IDIOTI SI IMBECILI

      ZIARE.CUM UN COTIDIAN AL RUSINII SI DEZONOAREI PRESEI ROMANESTI CE LINGE VARTOS IN COOR CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE IN FRUNTE CU DULAPUL DE LA COTROCENI
      DEZINFORMARE SCARBOASA SI MINCIUNI FARA LIMITA PE SITE-UL ANALFABETILOR ZIARE.COM

  2. Niste surse citam si noi?

    E asa: China se teme de Rusia mai mult decat de SUA, de aceea se va alatura acesteia in razboiul cu Occidentul, dar o va trada pentru a insfaca Siberia. Cu alte cuvinte, Dragonul Rosu ii va da „fatala” Ursului. Deci, dupa Rusia, va veni randul Chinei sa ramana singura superputere. DAR nici hegemonia Chinei nu va tine mult. In orice caz, vom avea un Guvern Mondial, condus mai intai de un ortodox vreme de treizeci de ani.

  3. Redactia National zici ca joaca intr-un film schizoid, in care o parte prezinta fapte concrete, documentate, iar cealalta expune fantezii..

  4. Pai Vladimir Vladimirovici trebuie sa decupezi asa o țâr din China frate frate da brânza i pe bani. Decupeaza asa o țîr din drumu matasi pecla Marele Zid in jos turkmenistania apoi o țir din manciuria si o țir din Kurile si gata ca elefantu nu simte cand sugge un țințar, e ca si cum ai decupa asa țir din Suedia cu asa catva km din Letonia Lituania Estonia si asa o țir din Alaska o nimica toata un pic din Geirgia un pic din Ucraina toata Crimeea iei si din Turcia asa numa un pic din Bosfor .
    Cei mai buni croitori barbatii. Ce Finlandia aia uite taiat asa un moț la granite.

  5. Ia uiute frate cati pupicuristi indignati sar de cur in sus in apararea criminalului,noul ” Petru cel mare „si a lui Xi care le-ompinge cu dragoste dezinteresata.Cheliosii isi pun mana pe scafarlie uniti in cuget si simtiri.

  6. @Cu mana pe chelie,si cu secera si ciocanul in fund./Cine aia calulului in tarana mortilor tai esti tu ca sa ne critici ca nu gandim ca tine??? Hai siktir in tara ta cu tot.

  7. Acest articol este propaganda drogatilor si poponarilor NATO ,Victorie pentru Rusia si China

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger