AcasăȘTIRI EXTERNEPutin îi răspunde lui Boris Johnson. „Tocmai o femeie care a condus...

Putin îi răspunde lui Boris Johnson. „Tocmai o femeie care a condus Anglia a lansat o operațiune militară”

Putin îi răspunde lui Boris Johnson. „Tocmai o femeie care a condus Anglia a lansat o operațiune militară” / Foto: Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a respins joi atacul premierului britanic Boris Johnson potrivit căreia dacă ar fi fost femeie nu ar fi invadat Ucraina.

Vorbind la o conferință de presă, joi, în timpul unei vizite în Turkmenistan, Putin a indicat decizia fostului lider britanic Margaret Thatcher de a trimite trupe în Insulele Falklands, ca o replică la teoria lui Johnson.

„Ambițiile imperiale ale britanicilor”

Miercuri, Johnson a calificat decizia lui Putin de a lansa ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei drept un „exemplu perfect de masculinitate toxică” și a ironizat postura de macho a lui Putin.

Răspunzând, Putin a declarat reporterilor: „Vreau doar să amintesc evenimentele din istoria recentă, când Margaret Thatcher a decis să lanseze operațiuni militare împotriva Argentinei pentru Insulele Falkland. Așadar, o femeie a luat decizia de a lansa o acțiune militară”. „Prin urmare, nu este o referire complet exactă din partea premierului britanic la ceea ce se întâmplă astăzi”.

Liderul rus a continuat criticând gestul Marii Britanii de acum 40 de ani de a răspunde militar la încercarea Argentinei de a cuceri insulele slab populate din Atlanticul de Sud, aflate sub controlul britanicilor, scrie U.S. News.

„Unde sunt Insulele Falkland (Malvine) și unde este Marea Britanie?”, a întrebat Putin. „Acțiunile lui Thatcher au fost dictate de nimic mai puțin decât de ambițiile imperiale și de dorința de a confirma statutul lor imperial”.

Moscova se revoltă în mod repetat împotriva intervențiilor militare occidentale în țări precum fosta Iugoslavie, Afganistan și Irak, pe care le consideră exemple de imperialism și ipocrizie occidentală.

Dar, în timpul guvernării sale de două decenii, Putin însuși s-a confruntat cu multiple acuzații de imperialism, dorind să extindă cu forța granițele și influența Rusiei în fostul spațiu sovietic, și a declarat el însuși că și-ar dori să poată inversa prăbușirea URSS.

author avatar
Tudor Borcea
908 afisari

3 COMENTARII

  1. Dle Borcea,daca ne dati un exemplu de vreun teritoriu ocupat de rusi la o sistanta de 12000 de km de Moscova s-ar putea sa va cred.Pana atunci Putin are dreptate ,Malvinele se afla la vreo 12000 de km de Londra ,nu mai vorbesc de teritoriile imperiul britanic ocupate,a se citi furate,prin toata lumea.Cred ca Occidentul si-a ales gresit varful de lance.Nu britanicii sunt cei mai autorizati sa acuze Rusia ca ocupa Ucraina.Acum ca Finlanda intra in NATO poate ar putea fi o voce mai echilibrata.

  2. NATO – OTAN ….MAFIA number ONE across the word !! JOS imperialismul american !
    Vrem o Europa libera – fara Uniune si fara OTAN – fara arme si fara granite – ALLE MENSCHEN WERDEN BRÜDER !!!

  3. Da aci a dat Putin un as ca tot e marele festival de tenis in Anglia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger