AcasăȘTIRI EXTERNEPutin Force One. Președinția Rusiei va avea o flotă nouă de aeronave

Putin Force One. Președinția Rusiei va avea o flotă nouă de aeronave

Putin Force One. Președinția Rusiei va avea o flotă nouă de aeronave

Grupul special de aviație al Rossiya Airlines, responsabil cu transportul conducerii de vârf a țării va primi în curând noi avioane și elicoptere  a declarat CEO-ul Rossiya, Konstantin Tereșcenko.

„Așteptăm ca flota noastră de avioane să fie completată cu două noi aeronave cu design special Il-96-300 și trei versiuni de pasageri Tu-214. Așteptăm și sosirea a două noi elicoptere Mi-38”, a precizat Tereșcenko.

Programul de livrare de noi aeronave către grupul prezidențial de aviație va fi implementat până în 2030, a adăugat el. Nu sunt stabilite cerințe speciale pentru avioanele grupului prezidențial de aviație, a mai precizat Kostantin Tereșcenko.

„Există cerințe generale ca pentru toată aviația civilă. Acestea sunt aeronave de serie, dar cu unele adăugiri”, a explicat el, potrivit Tass.

„Dacă un singur scaun nu se înclină, schimbăm avionul”

„Principala cerință pentru aeronavele grupului special de aviație este ca totul să funcționeze. Chiar dacă un singur scaun nu se înclină, schimbăm avionul și nu îl trimitem pe un zbor”, a mai spus directorul Rossiya

„În cazul celorlalte companii aeriene, acestea au așa-numitele defecte admise la zbor, care nu afectează siguranța avionului. Acest lucru nu este valabil în cazul în grupul nostru de aviație. Absolut totul trebuie să funcționeze perfect”, a subliniat el, scrie Defense Romania.

O altă regulă obligatorie este asigurarea întreținerii aeronavei, utilizând personalul grupului de aviație. În acest scop, grupul de aviație are un personal de tehnicieni ”pentru a ne asigura că nici o altă persoană nu poate atinge aeronava noastră”, a mai precizat Tereshchenko.

Pe cine transportă grupul Rossiya

Grupul special de aviație Rossiya este responsabil de transportul cu aeronavele a președintelui țării, Vladimir Putin, a primului ministru al Rusiei, a membrilor și conducerii Dumei de stat și ale Consiliului Federației, șefilor Curților Constituționale și Supreme, a procurorului general, a președintelui Comitetului de anchetă, a șeful administrației de la Kremlin și a ministrului rus de externe.

Istoria grupului special de aviație Rossiya datează din 1956, când înalții oficiali ai URSS au schimbat avioanele militare conduse de piloții Forțelor Aeriene pentru avioanele unui grup aerian special desemnat înființat în cadrul Aeroflot pe Aeroportul Vnukovo din Moscova.

Echipa a fost numită ulterior Grupul de aviație nr. 235. Compania de transport de stat Rossiya a fost înființată în 1995.

 

author avatar
Tudor Borcea