AcasăȘTIRI EXTERNE„Putin este responsabil de lucruri cumplite”. Premierul canadian Justin Trudeau atacă Kremlinul

„Putin este responsabil de lucruri cumplite”. Premierul canadian Justin Trudeau atacă Kremlinul

„Putin este responsabil de lucruri cumplite”. Premierul canadian Justin Trudeau atacă Kremlinul/ Foto: Facebook

Trudeau, care este de regulă foarte rezervat în a critica liderii mondiali, a fost solicitat să comenteze recentele afirmații ale președintelui american Joe Biden, care l-a numit „ucigaș” pe liderul de la Kremlin.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat că Vladimir Putin este responsabil pentru „lucruri cumplite”, dar nu a mers până acolo în a-l califica drept „ucigaș”, așa cum a făcut-o Biden.

Trudeau, care se ferește să critice în public alți lideri mondiali, a fost întrebat în timpul unui interviu la SiriusXM Radio de realizatorul Peter Mansbridge despre remarcile lui Biden.

„Se uită la tine și îți spune ce este bine pentru el”

„Sunt sigur că Putin este responsabil pentru tot felul de lucruri cumplite, deoarece comportamentul său continuă să arate acest lucru”, a declarat Trudeau.

El a citat ca exemple anexarea Crimeii de către Rusia, „atacuri cibernetice majore de care (Putin) este responsabil și tentativele de a destabiliza democrațiile noastre”.

Justin Trudeau a spus că impresia sa despre Putin, în rarele lor întâlniri la forumurile internaționale din ultimii cinci ani a fost că „se uită la tine și îți spune ce este bine pentru el la un moment dat”.

„Ceea ce gândește lumea occidentală sau Canada despre el nu îl interesează în mod special”, a adăugat el.

Să fim cu ochii-n patru în relațiile cu Rusia

Întrebat dacă împărtășește părerea lui Biden despre Putin, exprimată săptămâna trecută într-un interviu la ABC News, Trudeau a răspuns: „Nu am informații pentru a afirma acest lucru”.

„Știu cu siguranță că nu este cineva care este un prieten al Canadei și alcanadienilor”. „Și trebuie să fim cu ochii în patru cu privire la modul în care abordăm relațiile cu Rusia”, scrie The Moscow Times.

Cu câteva ore mai devreme, Ottawa a anunțat sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși, ca măsură luată  împotriva otrăvirii și încarcerării opozantului rus Alexei Navalnîi. Rusia replicat că aceste sancțiuni sunt „ilegale”.

author avatar
Tudor Borcea
388 afisari

3 COMENTARII

  1. Australia și Canada sint bagati la înaintare sa zgăndăre ursul și dragonul de apa, adik Russia și China..Australia sufera masuri impotriva ei de interzicere a importului de vin și prod.pisciciole de catre China.Canada la fel..

  2. lucruri cumplite fac toti liderii momdiali printre care chiar majestatea sa de care apartii!!!!!!!!

  3. Canada ,ca si SUA si Australia,sunt niste state cladite pe milioanele de cadavre ale amerindienilor si aborigenilor care au existat pe acele pamanturi inainte de venirea omului alb.Asa ca ,Trudeau proaspatul convertit la islam,inainte de a vorbi de lururile cumplite facute de altii sa se mai uite si in propria ograda si sa citeasca istoria tarii pe care pretinde ca o conduce.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger