AcasăȘTIRI EXTERNEPutin divizează locomotiva Europei. Demonstrații pro-Rusia în orașele Germaniei

Putin divizează locomotiva Europei. Demonstrații pro-Rusia în orașele Germaniei

Putin divizează locomotiva Europei. Demonstrații pro-Rusia în orașele Germaniei

Mai multe mitinguri pro-ruse au fost organizate duminică, în Germania, la inițiativa marii comunități rusofone a țării, care spune că a fost discriminată de începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Aproximativ 600 de oameni fluturând un val de steaguri tricolore rusești s-au adunat în centrul Frankfurtului sub sloganul „împotriva urii și hărțuirii”.

 

„Adevăr, nu propagandă”

Protestatarii s-au trezit mai întâi, în apropierea cartierului bancar al orașului, în fața unui contra-protest pro-Ucrainean de aproximativ 100 de persoane, cele două părți fiind printr-un cordon polițienesc.

Manifestația pro-rusă s-a pus în mișcare pentru a ajunge, potrivit organizatorilor, în principalul cimitir al orașului și a depune acolo flori pe mormintele soldaților sovietici căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În fruntea cortegiului se putea citi pe banner „Adevăr și diversitate de opinie mai degrabă decât PROPAGANDĂ”.

Sute de oameni s-au adunat și la Hanovra, în nordul ţării, la chemarea membrilor comunităţii rusofone, organizând un convoi de mașini. O contra-demonstrație a adunat 3.500 de oameni sub sloganul „Sprijiniți Ucraina!”.

Cu o zi înainte, la Lübeck, poliția a oprit un convoi similar de aproximativ 60 de vehicule din cauza „încălcării legislației” , în special „prin sprijinul manifestat pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și utilizarea de simboluri  interzise”, a spus poliția locală, scrie Ouest-France.Demonstrații au avut loc și la Stuttgart.

Exportarea conflictului ruso-ucrainean

Autoritățile se tem că conflictul ruso-ucrainean va fi importat pe teritoriul german.  Germania are 1,2 milioane de persoane originare, ele sau familiile lor, din Rusia și 325.000 din Ucraina, la care trebuie adăugată sosirea în ultima lună a peste 316.000 de refugiați ucraineni.

Proliferarea manifestaţiilor de denunţare a „rusofobiei” care ar fi cucerit Germania a stârnit o dezbatere aprinsă în ţară, pentru că autorităţile văd în aceasta un pericol de instrumentalizare în beneficiul tezelor apărate de Moscova în războiul cu Ucraina.

Cotidianul Bild a denunțat „procesiuni ale rușinii”. Duminică, publicația i-a acuzat pe participanții la noile proteste că sunt „fani Putin” care „neagă crimele de război”. Autoritățile de securitate „monitorizează îndeaproape măsura în care cetățenii ruși și ucraineni sunt expuși riscului în Germania”, a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser.

author avatar
Tudor Borcea
568 afisari

4 COMENTARII

    • În oricare proces, judecătorul ascultă atât opinia acuzatorului cât și a acuzatului. În UE acuzatului îi este interzis să vorbească și să se apere. Este valabilă numai varianta acuzatorului din start. Tot mai mulți cetățeni înțeleg că se spun numai minciuni despre Russia, armata rusă și Putin. Problema este că se spun minciuni și despre realitatea pe care fiecare dintre noi o trăim pe pielea noastră, zi de zi. Ni se spune că nu este adevărat ceea ce vedem cu proprii ochi. De asta voi continua să citesc atât Russia Today cât și Sputnik și Pravda.

  1. Prostii cât casa. E vorba despre emigranți germani, provenind din fosta Uniune Sovietică, respectiv din Federația Rusă. Să ne amintim că între anii 1924 – 1941 a existat o Republică Sovietică Socialistă Autonomă a Germanilor de pe Volga. Care germani erau foștii coloniști germani, aduși în țară încă din vremea Ecaterinei cea Mare… Odată cu agresiunea hitleristă, Stalin i-a deportat dincolo de Urali, în Siberia. De unde Germania i-a repatriat consecvent după încheierea războiului rece – sunt vreo 600.000. Au revenit la patria-mamă cu nostalgiile lor, mai ales că germanii au urmat şi înfăptuit temeinic orice experiment social …
    Nu e greu să găsești printre emigranții din Rusia, stabiliţi în Germania, (şi integraţi superficial) o mână de oameni, care să fluture drapelele Federației Ruse, ba chiar, la o adică, și pe cele ale Uniunii Sovietice. Așa că „audiatur et altera pars” duce cam la acelaşi rezultat: O puternică coloană a 5-a în Germania, de care Federaţia Rusă dispune fără să mişte un deget.

  2. Au fost si multi nemti la demonstratie nu trebuie sa fii rus sa sustii Rusia ,sint peste 60 de tari care sint pentru Russia 🇷🇺 cei care l au votat pe Trump in America sint suporteri pentru Putin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger