AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, discuții cu Prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Rusia și-a consolidat locul...

Putin, discuții cu Prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Rusia și-a consolidat locul în OPEC+

rusiaPutin, discuții cu Prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Rusia și-a consolidat locul în OPEC+

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman și președintele rus Vladimir Putin au făcut o „evaluare pozitivă” a cooperării lor în alianța OPEC+ într-un apel telefonic sâmbătă, a declarat Kremlinul.

Aceasta este cea de-a doua discuție telefonică purtată între cei doi lideri de când Rusia și-a început ofensiva militară în Ucraina la sfârșitul lunii februarie. Cei doi au mai vorbit și pe 3 martie.

Prințul saudit și Putin au discutat și despre situația din Ucraina, a spus Kremlinul.

„S-au abordat subiecte precum relațiile bilaterale dintre cele două țări și modalitățile de consolidare a acestora în toate domeniile într-un mod care să atingă interesele celor două țări”, a spus Agenția de presă saudită, fără a oferi detalii despre OPEC+ sau despre discuțiile energetice.

Prințul Mohammed s-a oferit să medieze situația din Ucraina

Prințul Mohammed „și-a oferit sprijinul pentru eforturile care ar duce la o soluție politică a crizei din Ucraina și la atingerea securității și stabilității”, se arată în comunicat.

„Au fost analizate o serie de probleme actuale ale cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul comercial-economic. A fost exprimată dorinţa reciprocă pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor reciproc avantajoase între Rusia și Arabia Saudită” – se arată în comunicat, potrivit The National News.

După cum au subliniat surse de la Kremlin, președintele Rusiei și prințul moștenitor al Arabiei Saudite au avut, totodată, un schimb de opinii „cu privire la unele subiecte de pe agenda internațională, inclusiv asupra situației din jurul Ucrainei și a reglementării din Yemen”.

„Vladimir Putin a felicitat conducerea și poporul Arabiei Saudite cu ocazia lunii sfinte musulmane a Ramadanului” – a mai precizat serviciul de presă. Părțile au convenit să continue contactele la diferite niveluri.

author avatar
Andreea Vlad
537 afisari

3 COMENTARII

  1. Rusia si Arabia Saudita au relatia foarte bune si trebuie sa fie toti un iti cu China India si alte tari impotriva NATO care trebuie desfiintati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger