AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, discurs scurt de Ziua Victoriei. „Un adevărat război a fost dezlănțuit...

Putin, discurs scurt de Ziua Victoriei. „Un adevărat război a fost dezlănțuit împotriva patriei noastre” – VIDEO

captură video Twitter/SkyNews

Piața Roșie din Moscova a găzduit, marți, tradiționala deja paradă militară de 9 mai, de „Ziua Victoriei”. În acest an s-au marcat 78 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, în cel de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin a fost prezent în Piața Roșie, unde a susținut și un discurs. O alocuțiune ce a durat puțin peste 10 minute.

Președintele rus: Dorim să vedem viitorul pașnic, liber și stabil

„Un adevărat război a fost dezlănțuit împotriva patriei noastre”, a afirmat președintele rus, conform antena3.ro. Putin a completat spunând că „am respins terorismul internațional și (…) îi vom apăra pe locuitorii din Donbas și ne vom asigura propria securitate”.

„Ca majoritatea celor de pe această planetă, dorim să vedem viitorul pașnic, liber și stabil”, a afirmat liderul de la Kremlin în discursul său.

„Nu există nimic în lume mai puternic decât dragostea noastră pentru Patria Mamă”, a mai declarat Putin.

Consilier al lui Zelenski: „Parada ucigașilor”

Până să înceapă evenimentele de la Moscova, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Zelenski, a transmis un mesaj dur pe Twitter.

„Minciuni, o paradă și… Putin cu complici și observatori la tribunele ipocriziei… Înainte de a se aduna la „parada ucigașilor” de la Kremlin, Rusia a tras, azi-noapte, 25 de rachete de croazieră (dintre care 15 spre Kiev) asupra unor orașe ucrainene pașnice. Într-o încercare malefică de a „elibera” civilii de viață, de libertate și de casele lor”, scris consilierul pe Twitter.

author avatar
Andrei Coman