AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, dezbrăcat de puteri?

Putin, dezbrăcat de puteri?

Demiterea lui Vladimir Putin din funcția de președinte face parte dintr-o încercare de a arăta că nu toți rușii susțin războiul din Ucraina.

Așa susține Nikita Iuferev, care face parte dintr-un grup de politicieni din Sankt Petersburg ce se află în spatele acestei încercări neobișnuite.Aceștia doresc ca parlamentul rus să-i retragă lui Putin puterile și să-l acuze de trădare.

Iuferev, care riscă o amendă pentru acțiunile sale și dizolvarea consiliului său districtual, a declarat pentru Euronews că “unii s-au opus invaziei Rusiei”, pe care Putin și autoritățile din Rusia insistă să o numească „operațiune militară specială”.

„Facem apel în primul rând la cetățenii ruși care sunt înconjurați de această bulă de propagandă, unde spune că toată Rusia este pentru Putin și susține o operațiune militară specială. Noi arătăm că nu este așa. Arătăm că nu sunt singuri, că există oameni în Rusia care nu sunt de acord cu Putin”.

Deși nu reprezintă o amenințare actuală la adresa puterii lui Putin, demersurile marchează expresii rare de disidență din partea reprezentanților aleși, într-o perioadă în care rușii riscă pedepse grele cu închisoarea pentru „discreditarea” forțelor armate sau pentru răspândirea de „informații false în mod deliberat” despre acestea.

Iuferev susține că a primit „mult sprijin” pentru acțiunile sale din partea alegătorilor și asta arată nivelul de încredere de care se bucură tentativa sa.

Pentru analistul politic rus Tatiana Stanovaya, că cel mai mare risc pentru Kremlin nu constă în “protestul consilierilor în sine, ci în pericolul de a reacționa prea dur la acesta”.

„Reacția, sau reacția exagerată, poate provoca mai multe daune politice regimului decât această petiție. Dar nu mă îndoiesc că toți cei care au semnat petiția vor fi supuși la presiuni politice”.

Mii de cazuri juridice au fost lansate împotriva persoanelor acuzate de “discreditarea armatei”, care de obicei se soldează cu amenzi pentru prima abatere, dar un consilier districtual din Moscova a fost închis în iulie, după ce a fost condamnat pentru răspândirea de “informații false”.

Mai mulți alți jurnaliști și personalități din opoziție au fost acuzați și riscă să fie trimiși după gratii.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.064 afisari

21 COMENTARII

    • Nikita Iuferev este arestat de aseara. Este inchis in Penitenciarul Lefortovo .

  1. Demisia/ demiterea lui Putin nu shimba situatia razboiului, atata timp cat raman ceilalti criminali la conducerea Rusiei. Iar acestia au fost sustinuti si sunt in continuare de primitivul popor rus. Rusii nu se vor schimba niciodata , ei fiind obisnuiti sub cnut din vremea tarismului.

    • Cercetatorii britanici au descoperit ca rusofobia fiind o grava boala mintala nu se vindeca nici cu vodca ruseasca. Se pare ca suferinzii vor suferi si mai tare cand rusii vor dovedi ca nu sunt primitivi, chiar daca asa se spune in propaganda Kosher.
      Xenofobia in general nu’i o virtute crestina , oricum.

  2. Armata Rusa are 3 milioane de soldati. In Ucraina sunt 200.000.
    Ucrainienii sunt in occident,. In Ucraina lupta mercenari. UE a platit 25 de miliarde de euro pana acum. L-ati vazut pe Zelenski sau/si sotia lui vizitand spitale cu raniti? Ati vazut femeile ucrainience muncind in locul barbatilor plecati pe front?NU ptr ca asa ceva nu exista.

    • Sincer, eu nu stiu ce sa mai cred. Daca armata rusa se retrage fara sa fie zdrobita m0ral si tehnic asa cum pretind occidentalii, inseamna ca asistam la cea mai mare maskirovka din toata istoria militara moderna si mondiala.

  3. Primitivii astia au dat lumii un Ceaikovski,Tolstoi,Rubliov,Puskin si multi altii din astia .Sunt sigur ,cu toate ca te crezi cult si informat ,nu ai auzit de ei.Cat priveste primitivismul rusilor ,din ce se vede pe strazile Romaniei,mizeria si muntii de gunoaie emanate prin toata tara ,eu m-as abtine.Am avut ocazia sa vizitez in trecut cateva orase rusesti si te asigur ca stralucesc de curatenie iar metrourile din Sankt Petersburg si Moscova sunt adevarate opere de arta.Mai o tin unii langa ca rusii sunt marii betivi ai lumii in timp ce statisticile internationale ii plaseaza cu mult in urma romanilor.Asa ca ciocul mic.

  4. Nu isi permite nimeni sa dezbrace de putere un Sef de Stat care sustine un Adevar istoric, in fata unor copii ce apartin unei Tari Suverane. In nicio Tara cu adevarat suverana nu se intampla asa ceva,”a dezbraca de putere”….Intr-o Tara suverana Puterea inseamna Responsabilitate iar cei care iau decizii,precum Vlad,Trump si altii ca ei,le iau pentru popor si nu impotriva lui.Asta necesita integritate si mult curaj.Curajul este atunci cand cineva vorbeste cu propria lui limba si nu cu limba ALTORA.Acestia sunt Oamenii de Stat. Lectie de Istorie by Vlad : https://www.youtube.com/watch?v=AMpDIlHg-qE

  5. Gherghisane,tu nu ai auzit decat de bastonul pe care il agiti pe aici.Istoria militiei din care te lauzi ca ai facut parte cunoaste cazuri prin anii 50 in care fosti colegi ai matale puneau PV-ul cu susul in jos si scriau „intomnit” pe locul semnaturilor.Dar mata nu ai avut uniforma de militian ci bastonul pe care l-ai primit cadou la pensie.Asa ca mananca pensia linistit si nu te baga in discutii pentru care nu ai expertiza.

    • spune-i infectului ca gradul de comandor era folosit numai in marina.
      acum o baga cu anchete, aro-ul militiei si ca nevasta era general !
      o fi la spitalul 9 ,acum au voie cu laptop-uri.

    • Va salut ! Apropo de anii 50 , cunosc un caz deosebit Un tip originar din Dragasani, jud. Valcea, ( nu_i pot da numele, nu stiu daca o mai trai, om deosebit de altfel) era sergent in Armata Romana si trebuia sa dea onorul cu o grupa sau pluton de soldati romani unor consilieri militari sovietici. Era inceputul anilor 50….. In momentul cand le_a dat onorul, consilierii militari respectivi au inceput sa rada si salutau cu mana la prohab….. Desi erau acolo si ofiteri romani nu au reactionat….. Atunci sergentul, a comandat drepti , pe umar arm’ , stanga ‘ imprejur si a intors soldatii romani cu fundul la ditamai consilierii sovietici…… A scapat greu sergentul de furia rusilor, dar a scapat….. L_am cunoscut pe tip, avea cam 62 ani cand l_an cunoscuti, om deosebit, de treaba, dar nu vorbea niciodata despre cele de mai sus. Le_am aflat de la un fost coleg de armata de_al sau, cu care eram colegi undeva, pe un santier in Sudul tarii…. M_a impresionat povestea si m_am gandit sa o spun la randul meu…… Seara perfecta tuturor !

  6. Mujikstan ai grija sa nu te prinda Kostea ca te face o tura pe la Tiraspol de ai sa cunosti toti bosketii garii pe timp de seara.
    Daca ai ceva inteligent iesi pe coverta, idioteniile tinele petru familia si prietenii tai, fii curatel pe aici pe acest distins si elegant site.
    Ai grija.

  7. Este incredibil cati iubitori de rusi,( Stalin si poporul rus,libertate ne-au adus ),ii sug madularul criminalului Putina.Auzi la el,operatiune militara,nicidecum invazie barbara,razboi sangeros.Cu dealde astia ca voi suciti din vrej,a razbit comunismul,” viitorul de aur al omenirii”.Colhozurile,sovhozurile,gulagurile,KGB-ul,terorimul de stat ca politica,toate pt. ” bunastarea si fericirea poporului „.Ti-ai dreacu de tampiti,zace ura si prostia in voi cat incape.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger