AcasăȘTIRI EXTERNEPutin deschide cel mai mare salon militar din Rusia. Contractele de armament...

Putin deschide cel mai mare salon militar din Rusia. Contractele de armament bat „sancțiunile” occidentale – FOTO&VIDEO

Putin deschide cel mai mare salon militar din Rusia. Contractele de armament bat „sancțiunile” occidentale – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

„Army-2022”, un salon militar internațional de șase zile descris ca fiind cel mai mare din țară, începe luni în Rusia. Pentru experții de la Center for a New American Security, o organizație americană care promovează siguranța și securitatea SUA, obiectivul Moscovei este clar: să-și expună armele în fața lumii și să demonstreze că este dificil să fie izolată prin sancțiuni.

Acesta este al optulea an consecutiv în care se organizează acest târg de armament. Nici măcar criza Covid-19 nu a putut împiedica desfășurarea acestuia.

1.500 de companii, delagații din 72 de țări

Forumul internațional tehnico-militar „Army-2022” este o ocazie ideală pentru Rusia de a arăta ce are în materie de armament și tehnologii.

Agenția de presă de stat rusă TASS a anunțat deja că vor participa delegații militare din 72 de țări. Cel puțin așa a declarat miercuri ministrul adjunct al apărării rus, Pavel Popov, în cadrul unui briefing pentru diplomații militari internaționali.

Potrivit acestuia, vor fi prezente 1.500 de organizații și companii, inclusiv din țări străine.

„Partenerii noștri internaționali vor avea ocazia să descopere într-un mod dinamic posibilitățile în materie de armament, echipamente militare și speciale”, a spus el. Președintele Vladimir Putin va participa la deschiderea târgului din parcul Patriot de lângă Moscova, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, informează 7 sur 7.

Rusia spune că va folosi târgul pentru a semna contracte majore de armament. „Rusia va folosi acest forum pentru a arăta că încă face parte din comunitatea internațională”, a declarat expertul Samuel Bendett de la CNAS. „Ei vor să arate că este dificil să fie izolați, în ciuda războiului din Ucraina. De aceea, anunțarea contractelor de armament este o parte crucială a evenimentului din acest an”.

Accent pe tehnologia viitorului

În acest an, accentul va fi pus pe artileria cu rază lungă de acțiune și pe puștile de precizie, pe vehiculele aeriene fără pilot (UAV) și pe tehnologiile de respingere a acestora, pe armele electronice, pe progresele tehnologiilor comerciale, cum ar fi quadcopterele (un avion cu patru elice) pentru luptă, pe parteneriatele public-privat în domeniul tehnologiilor înalte și al apărării, precum și pe operațiunile informatice și cibernetice.

author avatar
Tudor Borcea