AcasăȘTIRI EXTERNEPutin declanșează nucleara economică în Germania / Berlinul vorbește de o „criză...

Putin declanșează nucleara economică în Germania / Berlinul vorbește de o „criză istorică”

Putin declanșează nucleara economică în Germania / Berlinul vorbește de o „criză istorică”

Germania s-ar putea confrunta cu cea mai gravă criză economică după aproape 80 de ani dacă va exista o oprire sau o întrerupere pe termen lung a importurilor de gaze și petrol din Rusia.

Avertismentul vine din partea directorului executiv al grupului german BASF, unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din țară.

„Ar putea arunca economia germană în cea mai mare criză de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat directorul executiv al BASF, Martin Brudermüller, pentru ziarul FAZ, adăugând că aceasta reprezintă și o amenințare existențială pentru IMM-urile germane.

Europenii nu vor plăti gazul lui Putin în ruble

Martin Brudermüller a respins apelurile de a interzice importurile de gaz din Rusia, spunând că o astfel de mișcare ar fi iresponsabilă, scrie Boursorama.

BASF, cel mai mare grup chimic din lume, a avertizat miercuri că va trebui să oprească producția dacă aprovizionarea cu gaze naturale va scădea sub jumătate din necesarul său.

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat cumpărătorii de gaze rusești din țări „neprietenoase” cu întreruperea aprovizionării dacă nu se conformează cerințelor Kremlinului de a plăti exporturile în ruble, o mișcare menită să susțină rubla care ar afecta în principal Uniunea Europeană, extrem de dependentă de gazul rusesc.

„Trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești. Și din aceste conturi vor trebui să plătească pentru gazul livrat și asta începând de mâine”, a spus putin, joi. Cancelarul german Olaf Scholz a răspuns imediat că țările europene vor continua să plătească pentru gazul rusesc în euro și dolari așa cum este „stipulat în contracte”.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
626 afisari

3 COMENTARII

  1. Deci deja BASF (producator printre altele de ingrasaminte chimice pe baza de gaze naturale) zice “ce faceti ba? ca ne puneti pe butuci”.

  2. Cam tarxziu s-au trezit la realitate si nemtii aia hitleristi nou-anormali, dar lasati bai, ca o sa vedeti si voi ce fain e sa mananci rabdari prajite !! O sa va placa la maxim, ca la El Lider Maximo noul ateism globalist, noua ordine mondiala globo-capitalista, in care veti fii majoritatea niste resurse umane pentru toti cei din 1 % care conduc lumea, aia o sa faca cu voi si din voi ce vor, asa ca pliskul mic si joc de glezne !! Ha ha ha 🙂 Bai, nazistii aia multilateral vaxxinati in cap si in vene, ca toti drogatii, deja se lupta pe acolo pentru fiecare 1 l de ulei, e clar ca deja toti au luat-o pe ulei pe acolo, asa va trebuie, bai ateilor decadenti din Occident !! Ha ha ha 🙂 Numai de acum o sa vedeti cum arata cu adevarat Iadul din Paradisul Pamantesc !! O sa va placa al naibii de mult !! Mai bine mai vizionati inca o data Tribes of Europa, acolo veti ajungege sa fiti si in viata reala, niste salbatici care se vor omora intre ei, adica numai aia cativa care vor scapa din WW3 !! Multa Sanatate, bai nazsitilor imputiti din Germanika Nou-Anormala, o veti lua in barba acum de la Barbosul Suprem !! ha ha ha 🙂

  3. Unde ești tu frau Merkel, erai mai bărbată decât eunucii care te-au înlocuit. Pentru Germania gazul rusesc înseamnă in primul rând energie si materie prima vitala pentru industrie, consumul casnic ocupă un loc secund. Noii yes menii germani capitulează tot mai mult in fata dictaturii politico-economice de peste ocean, promovându-i interesele, lucru care va fi scump plătit de europeni, in frunte cu Germania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger