AcasăȘTIRI EXTERNEPutin bagă la apă produsele Pepsi / Măsură extremă a producătorului american

Putin bagă la apă produsele Pepsi / Măsură extremă a producătorului american

Putin bagă la apă produsele Pepsi / Măsură extremă a producătorului american / Foto: Facebook

Inflația rămâne ridicată, exacerbată de războiul din Ucraina, și ar putea avea consecințe neașteptate. Potrivit CNBC, grupul PepsiCo – care distribuie băutura cu același nume – intenționează să reducă dimensiunea produselor sale în următoarele luni pentru a face față costurilor de producție mai mari.

„Ne confruntăm cu inflația, ca toată lumea, și credem că aceasta va persista o perioadă de timp, dar veniturile noastre sunt suficiente pentru a face față inflației, așa că ne concentrăm mult mai mult pe modul de reducere a costurilor companiei”, a declarat pentru canalul american Hugh Johnston, directorul financiar al PepsiCo.

Produsele intră la apă

Într-un an, profitul net al grupului a scăzut cu aproape un miliard de euro. Marți, grupul a anunțat că în al doilea trimestru din 2022 a obținut un profit net de 1,43 miliarde de dolari, față de 2,36 în aceeași perioadă din 2021.

Motivul principal este că producția și materiile prime sunt mai scumpe. Confruntat cu această situație, grupul caută să își optimizeze costurile. Una dintre aceste căi ar fi, în special, fabricarea de produse mai mici. Potrivit directorului general, Ramon Laguarta, o creștere a prețului de vânzare este exclusă în totalitate de către grup în acest moment, scrie Le Point.

Dincolo de inflație, PepsiCo a fost direct afectată de războiul din Ucraina. De fapt, potrivit ultimei sale declarații financiare, PepsiCo spune că a pierdut 1,17 miliarde de dolari în trimestrul afectat de conflictul din Ucraina. A doua zi după declarația de război a lui Vladimir Putin, distribuitorul a anunțat că își suspendă toate vânzările în Rusia, cu excepția produselor esențiale, cum ar fi formulele pentru copii. Acum, concurentul Coca-Cola dorește să își vândă interesele din Rusia, inclusiv mărcile rusești de sucuri de fructe și produse lactate.

author avatar
Tudor Borcea