AcasăȘTIRI EXTERNEPutin ar vrea să BLOCHEZE Marea Neagră! Exportul de cereale, din nou...

Putin ar vrea să BLOCHEZE Marea Neagră! Exportul de cereale, din nou în PERICOL!

Terminalul de cereale are o capacitate de 110.000 de tone

Vladimir Putin a spus că Moscova va închide coridoarele stabilite pentru exportul de cereale ucrainene dacă acestea sunt folosite pentru a efectua „atacuri teroriste”.

„Dacă se va dovedi că aceste coridoare sunt folosite pentru atacuri teroriste, acest lucru va pune sub semnul întrebării acordul privind exportul grânelor„, a afirmat dictatorul de la Kremlin.

A invocat atacul de la podul Kerci

Preşedintele rus a sugerat că ar putea fi o legătură între coridoarele securizate şi atacul de la podul Kerci din Crimeea, subliniind că este posibil ca explozibilul utilizat în atac să fi fost transportat pe mare de la Odesa.

Din iulie, navelor care transportă cereale din porturile ucrainene din Odesa li s-a permis să navigheze pe un coridor sigur prin Marea Neagră, ca parte a unui acord negociat de ONU între Kiev și Moscova, după cinci luni de blocadă rusească.

Vor abandona ruşii acordul?

Precizările lui Putin au venit după ce un diplomat rus, Ghenadi Gatilov, a sugerat joi că țara sa ar putea părăsi acordul.

„Dacă vom vedea că nu se întâmplă nimic pe partea rusă a acordului – exportul de cereale și îngrășăminte rusești – atunci, scuzați-ne, va trebui să privim lucrurile într-un mod diferit”, a declarat acesta.

author avatar
Andrei Ștefan