AcasăȘTIRI EXTERNEPutin amenință Occidentul: Sancțiunile noastre o să vă doară/ Primele măsuri luate...

Putin amenință Occidentul: Sancțiunile noastre o să vă doară/ Primele măsuri luate la Moscova

Putin amenință Occidentul: Sancțiunile noastre o să vă doară

Rusia a amenințat, miercuri, 9 martie, vestul că lucrează la un răspuns larg la sancțiunile pe care i le-a impus, care să fie „rapid și resimțit în zonele cele mai sensibile ale Occidentului”.

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice, în 1991, după ce Occidentul a impus sancțiuni paralizante asupra aproape întregului sistem financiar și corporativ al Rusiei, în urma invaziei Ucrainei de către Moscova.

SUA sancționează, Europa e dependentă

„Reacția Rusiei va fi rapidă, gândită și sensibilă pentru cei cărora li se adresează”, a declarat Dmitri Birichevsky, directorul departamentului pentru cooperare economică al Ministerului rus de Externe.

Președintele american Joe Biden a impus marți o interdicție imediată asupra importurilor de petrol și alte resurse energetice din Rusia, ca sancțiuni pentru invazia din Ucraina.

Rusia a avertizat la începutul acestei săptămâni că prețul petrolului ar putea crește până la peste 300 de dolari pe baril dacă Statele Unite și Uniunea Europeană ar interzice importurile de țiței din Rusia.

Rusia spune că Europa consumă aproximativ 500 de milioane de tone de petrol pe an. Rusia furnizează aproximativ 30% din acesta, adică 150 de milioane de tone, precum și 80 de milioane de tone de produse petrochimice, scrie Swiss Info.

Putin ordonă interdicții de import-export pentru anumite produse

Vladimir Putin a ordonat restricționarea sau interzicerea importului și exportului anumitor produse și materii prime din Rusia în 2022, cu liste de produse care urmează să fie definite de guvern, conform decretului privind măsurile economice externe speciale menite să asigure securitatea Rusiei, scrie Tass.

Guvernul va trebui să definească lista statelor care vor fi acoperite de aceste decizii în termen de două săptămâni. Aceste restricții nu vor acoperi produsele sau materiile prime care sunt transportate de cetățeni pentru nevoile lor personale.

Anterior, Rusia a impus măsuri economice speciale ca răspuns la „acțiunile neprietenoase” ale SUA și ale altor state și organizații internaționale, precum și măsuri economice temporare menite să asigure „stabilitatea financiară a Rusiei”.

author avatar
Tudor Borcea
1.149 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu stiu.
    Uite eu o sa iau un ham 🍔 si un cola in plus la Mec si o pereche de Nike in plus. Un tanar rus nu o sa mai poata lua, se va intoarce doar la ceai daca nu o sa-si inece disperarea in vodka.

  2. Toată omenirea îl judecă, îl condamnă și îl sancționează pe Putin ! Rusia va intra în colaps financiar și economic, pentru mulți ani, de acum, înainte !

  3. CARE TOATA OMENIREA?GREU E SA NU MINTI AZI.ONU DA INN JUR DE 500 DE MORTII,UCRAINA DA MII DE MORTII.UNDE E ADEVARUL TAU?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger