AcasăȘTIRI EXTERNEPutin adoptă noua strategie națională contra „influenței occidentale”

Putin adoptă noua strategie națională contra „influenței occidentale”

Putin adoptă noua strategie națională contra „influenței occidentale”

Liderul de la Kremlin și-a pus semnătura pe un text care detaliază o nouă strategie de securitate națională pentru „a proteja țara de influențele din Statele Unite și din alte țări occidentale”.

„Occidentalizarea culturii” reprezintă un risc ca Federația Rusă să-și piardă „suveranitatea sa culturală”, se arată în documentul de 44 de pagini publicat sâmbătă, 3 iulie, și semnat de Vladimir Putin.

„Valorile morale” ale Rusiei, „atacate activ de SUA și aliații ei”

Strategia vorbește, printre altele, despre valorile morale, culturale și istorice tradiționale rusești, despre care se spune că sunt supuse „atacurilor active ale Statelor Unite și ale aliaților săi” și ale „corporațiilor transnaționale și ONG-urilor”.

Democrațiile liberale din Occident sunt „în criză” conform documentului: „libertățile individuale sunt absolutizate, permisivitatea, imoralitatea și egoismul sunt promovate activ, se impune un cult al violenței, consumului și plăcerii, se legalizează consumul de droguri și se formează o societate care neagă ciclul natural de viață”, se menționează în document, scrie La Libre.

Marota NATO și „forțele distructive”

Documentul subliniază că sporirea infrastructurii militare a NATO în apropierea frontierelor ruse şi exerciţiile pentru posibila folosire a armelor nucleare împotriva Rusiei cresc ameninţările militare cu care se confruntă ţara.

„Forţe distructive din exterior şi din interiorul ţării încearcă să folosească dificultăţile socio-economice obiective în Federaţia Rusă pentru a stimula procese sociale negative şi pentru a agrava conflicte interetnice şi interconfesionale”, se menţionează în text, scrie Defense Romania.

Dolarii, bată-i vina

Pentru a face faţă acestei provocări, noua strategie îşi propune să sporească securitatea şi stabilitatea sistemului de alimentare cu energie, a sectorului rus de internet şi a altor infrastructuri, precum şi să blocheze controlul străin asupra funcţionării acestor sisteme.

În ceea ce priveşte securitatea economică, documentul subliniază nevoia de „a depăşi dependenţa critică a economiei ruse de importul de tehnologii şi echipamente” şi de a întări sistemul financiar al ţării şi suveranitatea sa. În acest scop, printre alte măsuri, noua strategie are în vedere reducerea folosirii dolarului american în comerţul cu străinătatea.

author avatar
Tudor Borcea
371 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger