AcasăȘTIRI EXTERNEPutin: „Acţiunile viitoare ale Rusiei depind de garanţiile de securitate. NATO a...

Putin: „Acţiunile viitoare ale Rusiei depind de garanţiile de securitate. NATO a înșelat Rusia”

Putin: „Acţiunile viitoare ale Rusiei depind de garanţiile de securitate. NATO a înșelat Rusia”

Președintele Vladimir Putin a declarat joi, 23 decembrie, că revine Occidentului sarcina de a oferi Rusiei garanțiile de securitate pe care le solicită, iar acest lucru va determina acțiunile viitoare ale Moscovei.

Vladimir Putin a spus, în cadrul conferinței sale de presă anuale, că NATO a „înșelat” Rusia cu cinci valuri de expansiune de la Războiul Rece și până în prezent și că Statele Unite au fost în pragul Rusiei cu rachetele sale.

Acțiunile ulterioare ale Moscovei nu vor depinde de progresul negocierilor cu SUA privind garanțiile de securitate, ci de acțiuni reale, întreprinse pentru a asigura securitatea Rusiei, a declarat Putin.

„Noi punem rachete lângă granițele SUA? Nu”

„În ceea ce privește garanțiile de securitate și ceea ce va depinde de progresul negocierilor, acțiunile noastre vor depinde nu de progresul negocierilor, ci de măsurile necondiționate pentru a asigura securitatea Rusiei astăzi și pe termen lung”, a spus Putin.

„Punem rachete lângă granițele SUA? Nu. Statele Unite sunt cele care și-au adus rachetele la ușa noastră”, a spus Putin. „Este o cerere excesivă, să nu mai existe sisteme de atac lângă casa noastră? Eeste ceva neobișnuit în asta?”

Putin s-a întrebat, de asemenea, cum ar putea reacționa americanii dacă Rusia și-ar desfășura rachetele în Mexic sau în Canada, la granița cu SUA, scrie Tass.

Ucraina și Lenin

„Mexic și Statele Unite nu au avut niciodată dispute teritoriale? Cui aparținea California în trecut? Și Texas? Au uitat? Nimeni nu își amintește toate acestea așa cum mulți tind să privească Crimeea în prezent. La rândul nostru, am încercat să nu reamintim cum Ucraina de astăzi a luat formă și cine a creat-o – Vladimir Lenin, fondatorul Uniunii Sovietice. A existat Tratatul Uniunii din 1922 și Constituția din 1924. Aceasta din urmă a fost adoptată după moartea sa, dar în conformitate cu cu principiile sale”, a spus Putin.

Pe 17 decembrie, Ministerul rus de Externe a publicat proiectele unui tratat cu Statele Unite privind garanțiile de securitate și ale unui acord privind măsurile de asigurare a securității Rusiei și a țărilor NATO. Proiectele au fost înmânate părții americane în cadrul unei întâlniri de la Ministerul rus de Externe, pe 15 decembrie.

author avatar
Tudor Borcea
376 afisari

6 COMENTARII

  1. Bine zice Putin
    Ce ar zice americanii daca Rusia si-ar instala niste baze de rachete in Venezuela sau in Cuba? ha?
    Asa ca……………. ia mai lasati-ne cu rusii astia ca au si ei dreptate Acusi vor fi complet inconjurati de baza americane …………..desi cred ca asta nu e o motivatie pt mentinerea pacii in lume!

  2. Nu sunt singurii ,ii gasesti prin toata presa inclusiv la ziarul de fata.90 la suta din presa a devenit curva globalista impanata de prosti,cretini ,prostituati de tot felul si jigodii care nu le plac munca.

  3. sper sa nu se enerveze Putin sa ii vad armatele defiland pe Bd Kisselef si pe unii alesi iesind in calea lor cu paine si sare cerandu-i scuze pt cele afirmate de-alungul anilor despre rusi
    Ori ce e posibil !
    De ce nu putem avea relatii normale cu Rusia cum are Ungaria care primeste de la rusi gaz ieftim.
    Americanii ce ne dau ? Ne dau gaze cumva? aiurea.
    Nici macar nu ridica vizele pt romani Dar ne laudam ca le suntem ALIATI si ii tragem tare cu barfa la rusi !

  4. Producția de medicamente din România, pusă în pericol . GUVERNUL DE CRIMINALI prin decizii eronate a DISTRUS ROMANIA SI UCIS SUTE DE MII DE ROMANI SI COPII
    ESTE CA SI CUM NISTE IMBECILI DIRIJEAZA O NAVA LA NAUFRAGIU .
    SI IN PLUS SUNT SUSTINUTI DE ANUMITE SITE-URI CA ZIARE.COM , TOT NISTE JRGURI DE ANALFABETI FUNCTIONALI , RETARDATI MINTALI ABIA REUSESC SA SCRIE ARTICOLESI CARE LAUDA SI ELOGIAZA ACEST GUVERN MIZERABIL SI INCOMPETENT
    ZOAIE.COM STERGE COMENTARIILE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger