AcasăȘTIRI EXTERNEPutin a schimbat strategia de politică externă a Rusiei: Occidentul, o amenințare...

Putin a schimbat strategia de politică externă a Rusiei: Occidentul, o amenințare existențială pentru Moscova

vladimir putinIncredibil! Putin, îndemnat să anexeze un oraș dintr-o țară NATO / „Să întoarcem statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric”

Putin a aprobat azi o nouă strategie de politică externă. Dictatorul de la Kremlin a anunţat că a semnat decretul în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Conform acestui dociment, Occidentul reprezintă o amenințare „existențială” pentru Rusia care își propune să elimine „dominaţia” SUA în politica globală.

A fost Consiliul de Securitate al Rusiei

Versiunea anterioară a strategiei a fost adoptată în noiembrie 2016.

„Astăzi, primul punct de pe ordinea de zi va fi discutarea conceptului de politică externă a Federației Ruse, schimbările majore din viața internațională ne-au impus să ajustăm serios documentele cheie de planificare strategică, inclusiv conceptul de politică externă a Federației Ruse, care conturează principii, sarcini, priorități ale activității diplomatice„, a spus Vladimir Putin în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ruşii pretind că noua strategie încearcă să asigure securitatea în mod egal pentru toate statele, dar numai pe baza principiului reciprocității.

Rusia se va opune încercărilor de a interpreta în mod arbitrar principiile dreptului internațional consacrate în Carta ONU. ONU, ca platformă de coordonare a intereselor țărilor de frunte, este devalorizată artificial.

Moscova va acorda atenție neutralizării amenințărilor la adresa securității din partea statelor europene neprietenoase și a NATO”, se mai precizează în act.

Vor eliminarea influenţei SUA

În același timp, prioritatea pentru Rusia va fi eliminarea „vestigiilor de dominație” ale Statelor Unite și ale altor state neprietenoase în afacerile mondiale, reducerea oportunităților acestora de a abuza de poziția lor în economie și crearea condițiilor pentru ca orice țară să renunțe la ambițiile neocoloniale și hegemonice.

Moscova consideră că cursul Washingtonului este principala sursă de riscuri pentru securitatea proprie și internațională, pentru pace și dezvoltarea justă a omenirii în ansamblu.

Abandonarea politicii anti-ruse și obținerea independenței față de Statele Unite ar afecta în mod favorabil securitatea și bunăstarea Europei„, se mai precizează în acest document.

author avatar
Andrei Ștefan
670 afisari

21 COMENTARII

  1. Da stim…in Europa incepand cu AUSTRIA si alte regimuri sunt tari-proxy pentru oligarhii rusi….OLEG DERIPASKA…ABRAMOWICH….toti cu GAZPROM…
    Deci in Europa totul e varza din cauza asta cu toate ca nu ne dorim razboaie ne trezim cu ele la usa,clocite de AUSTRIA si interesele bancilor globaliste

  2. Apelând la baza de date, putem emite o judecată simpla: Rusia imperialistă este un stat terorist; Rusia este o amenințare pentru întreaga omenire; căpetenia Rusiei teroriste este un criminal de război ce trebuie prins, de urgență, și condamnat la ani grei de carceră.

    • SUA a ucis sute de mii de civili Hiroshima ,Nagaski , ,Irak , Afganistan ,Libia , Iugoslavia iar toate statele ce se dau peste cap acum in sprijinirea razboiului sustinut de SUA in Ukraina de ce nu i-au condamnat pe americani. De ce nu au facut front comun la invazia din Irak ? Sau Irak-ul nu are voie la autodeterminare si la drepturi . Inchisorile CIA de pe tot globul , minciunile despre Huawei , despre baloane spion despre orice in fiecare zi de ce nu le vedeti
      Intelectul de maxim 10 clase , incultura si spălatul pe creier vă ajută să debitati numai mizerii . Asa sunteti si in viata personală si in societate niste frustrati ce latră precum pitbulii insetati de sange . Europa a crescut economic prin prisma resurselor oferite de Rusia la preturi rezonabile si de produse la preturi competitive din China . Acum suntem competitivi la arme cumparate de la instigatorul mondial , la descoperirea unui inamic imaginar nu a progresului
      De ce nu spuneti de extinderea NATO , ce avea nevoie de război creat altfel era in moarte clinică . Rusii au cerut in repetate randuri oprirea extinderii . Americanilor le-ar convenii ca Rusia ,China ,Iran si alte tari să instaleze bombe nucleare si sisteme militare la granitele lor . Adevarul este unul singur SUA este instigatorul tuturor razboaielor . Ce caută in Asia , in Europa cu inarmarea ? Unde se afla SUA pe hartă ? Unde este pericolul de la granitele SUA ? Minciunile si mintea bolnavă ce traieste din vanzarea de armament a SUA este cauza degradarii societătii
      Cine si-a inarmat proprii cetateni de nici macar in scoli nu mai ai siguranta ? Droguri , prostitutie , trafic de organe si de armament este viitorul . Asta vreti ? Eu nu . Si progresul se va realiza nu prin dorinta de a fi stapanii lumii ci prin colaborare . Vorbiti de Rusia si China numai de rău dar de contributia la dezvoltarea stintifică ( exploatarea cosmosului ) , despre domeniul tehnologie sau despre pace nu vorbiti .

  3. Sa se mire prostii ca tine .Daca ai fi citit vreo carte in scurta ta viata de gandac platit la postare ai intelege despre ce vorbesc.De fapt tara asta s-a umplut de taratoare cumparate cu o pizza si o cola.

  4. Este fix invers! Rusia a fost mereu dusmanul emanciparii omenirii sina statelor civilizate. De fiecare data a atacat tari care doreau sa nu mai aiba W.C.-ul in fund curtii cum este acum in Rusia. Rusii nu au inventat in viata lor, mai nimic, au avut noroc cu ucrainenii si belorusii pana in ’90. Tot ce ne inconjoara prin casa si pe langa casa, este inventat si dezvoltat de americani, vest europeni, japonezi si coreeni.

    • Alex semeni ci Vela cu geaca aia a ta . Spui ca esti legionar.
      Ma f uti in c ur?
      Sunt uns sa intre usor sa ma satisfac. Daca vrei prietena mea iti face facesitting sa te simti si tu bine iar bunica mea un pissing direct in gura.

  5. Alături de Coreea de Nord, Rusia izolează restul lumii. Logică de ciolovec, cu mințile făcute praștie de vodcă…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger