AcasăȘTIRI EXTERNEPutin a ocupat și Nagorno-Karabah, după Crimeea! Armata Roșie a impus pacea...

Putin a ocupat și Nagorno-Karabah, după Crimeea! Armata Roșie a impus pacea cu tancurile! Revoluție la Erevan! – VIDEO

Putin a ocupat și Nagorno-Karabah! Armata Roșie a impus pacea cu tancurile! Revoluție la Erevan! - VIDEO (foto: captură youtube The Guardian)

Tensiunile au atins cote maxime la Erevan, după ce Azerbaidjanul şi Armenia au semnat, „îndemnate” de Rusia, un acord menit să pună capăt ostilităţilor în conflictul din regiunea Nagorno-Karabah.

La scurtă vreme, mii de protestatari au inundat străzile capitalei Armeniei, Erevan, scandând împotriva premierului Nikol Pashinyan. „Ne-a trădat”, au strigat oamenii în cor, nemulțumiți că Armenia a capitulat în fața Azerbaidjanului.

Imagini deosebit de violente

Mulțimea a intrat cu forța în clădirea Parlamentului, provocând pagube. Purtătorul de cuvânt al Legislativului, Ararat Mirzoyan, a fost bătut de oamenii furioși, până a fost lăsat inconștient potrivit The Guardian. Potrivit unor informații apărute pe Twitter, oficialul a ajuns să fie operat.

Totodată, protestatarii nu au ocolit nici reședința oficială a premierului armean, Nikol Pashinyan, de unde, conform oficialului, i s-ar fi furat mai multe bunuri, inclusiv un computer.

Președintele rus Vladimir Putin, liderul azer, Ilham Aliyev, și prim-ministrul armean Nikol Pashinyan au semnat, în 9 noiembrie, o declarație comună, anunțând încetarea completă a ostilităților în Nagorno-Karabakh. Liderul de la Moscova că anunțat că părțile azere și armene vor rămâne pe pozițiile lor.

Rusia va trimite în zonă forţe de menţinere a păcii. Conform BBC, mai multe avioane de transport au decolat marți din Ulyanovsk.

Conform presei internaționale, preşedintele azer Ilham Aliev a transmis că acordul are o ”importanță istorică” și a salutat o ‘”capitulare’” a Armeniei.

Pe de altă parte, premierul armean a susținut că decizia de a semna acordul a fost luată ”după o analiză aprofundată a situaţiei militare” și după discuții cu cei mai buni experți în domeniu, potrivit BBC.

Atenție, urmează imagini șocante!


author avatar
Andrei Coman