AcasăȘTIRI EXTERNEPutin a obținut răspunsul. Forțele NATO, plasate „în stare de alertă”. Sunt...

Putin a obținut răspunsul. Forțele NATO, plasate „în stare de alertă”. Sunt trimise avioane și nave de luptă în Europa de Est

Putin a obținut răspunsul. Forțele NATO, plasate „în stare de alertă”. Sunt trimise avioane și nave de luptă în Europa de Est

NATO a anunțat luni, 24 ianuarie, că trimite mai multe nave și avioane în Europa de Est, pentru a-și consolida „apărarea colectivă” în această zonă, în fața consolidării militare a Rusiei la granița cu Ucraina.

În timp ce Ucraina și țările occidentale sunt îngrijorate cu privire la o invazie rusă, Alianța Nord Atlantică a promis că „va continua să ia toate măsurile necesare pentru a-i proteja și a-i apăra pe toți aliații”.

„Vom răspunde la orice degradare a securității noastre”

Țările membre ale NATO și-au pus armatele în alertă maximă și au decis să trimită întăriri în Europa de Est, între care nave și avioane de luptă, a declarat luni secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

„Le mulțumesc aliaților pentru că au furnizat mai multe forțe NATO”, a spus Jens Stoltenberg într-un comunicat. NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja și apăra toți aliații, inclusiv întărirea părții de est a Alianței. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective”.

„Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și se pregătește să desfășoare patru avioane de luptă F-16 în Lituania pentru a sprijini misiunea de lungă durată a poliției aeriene a NATO în regiune (…). Spania trimite nave pentru a se alătura forțelor navale NATO și intenționează să trimită avioane de luptă în Bulgaria”, precizează comunicatul.

„Franța s-a declarat pregătită să trimită trupe în România sub comanda NATO. Țările de Jos trimit două avioane de luptă F-35 în Bulgaria, din aprilie, pentru a sprijini poliția aeriană a NATO în regiune și pun o navă și unități terestre în așteptare pentru forța de reacție a NATO”, adaugă comunicatul.

„Statele Unite au indicat, de asemenea, în mod clar că intenționează să-și sporească prezența militară în partea de est a Alianței”, precizează NATO.

Un atac rusesc în Ucraina, iminent

Duminică, guvernul Statelor Unite a ordonat familiilor diplomaților americani staționați la Kiev să părăsească Ucraina, estimând că o acțiune militară a Rusiei este posibilă în „orice moment”.

Întâlnirea dintre șefii diplomației ruse și americane, vineri, la Geneva, nu a dus la niciun rezultat tangibil, în timp ce Rusia a masat trupe la granițele Ucrainei. Duminică, Marea Britanie a acuzat Kremlinul că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina, scrie AFP.

Ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014, NATO și-a sporit prezența în partea de est a Alianței, inclusiv cu patru grupuri de luptă multinaționale în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Aceste unități, conduse de Marea Britanie, Canada, Germania și SUA, sunt multinaționale și pregătite pentru luptă. „Prezența lor arată clar că un atac asupra unui aliat va fi considerat un atac asupra întregii Alianțe”, se mai arată în comunicat.

 

author avatar
Tudor Borcea
730 afisari

15 COMENTARII

  1. Ue o sa se aleaga cu un dezastru pt cetatenii ei dupa psndemia inventata tot de bilache americanul poltiicienii astia de mucava pun botul si la razboi dar vor fi linsati de proprii cetateni ca actioneaza doar la comanda neomarxistilorir satanisti care au un meci cu putin ii dosre in cot de ucraina!!

  2. Nu vrem că România să intre în război împotriva Rusiei pentru apărarea Ucrainei

  3. Nu trebuisa ne speriem prea tare rusii nu au asa luptatori buni, imi amintesc la revolutie ce speriati erau si cum fugeau in toate partile. La fel sa nu va așteptați la strategii din partea lor singura lor strategie e atacul de-a valma. Nu au genii militare sau generali mari daia Jukov a si fost omorat de Stalin. Deocamdată pana Rusia nu incalca granita Ucraina nu putem spune ca vor razboi. Daca asta vor atunci bazele Ramstain vor fi mutate in Polonia si Romania iar Nord Stream o sa fie taiat iar Germania o sa ia prin Croatia de la americani. Orice pas nesabuit o sa faca din Crimeea teren de tenis iar Rusia o sa fie scoasa din sport si economie. Noi sa fim pregatiti pt unirea cu Basarabia strabuna. Sper sa nu gandeasca mai adanc ca o racheta supersonica nucleara de la Incirlic face 1 min iar pana la Moscova 3 min. Sa isi vada de munca si traditia lor si sa incerce sa se spiritualizeze si sa isi faca prieteni ca nu au pe nimeni. Doar dusmani.

  4. Băi sclerozatilor specializați în diplomație si militărie, ce paola mea tot îi dați cu nato? Dacă Bideu vrea război, să ducă războiul pe teritoriul țării lui. Ce paola mea caută războiul lor (sua – rusia) pe alte teritorii adică România, Bulgaria sau Polonia? Să lupte nato pe teritoriu american dacă i s-a făcut de luptă. Să trimită bombe lui Putin direct, iar Putin să trimită bombele pe teritoriu american că asa este logic.
    De ce paola mea trebuie să sufere alte țări pe motiv că i se scoală lui Bideu să se lupte alții pentru ei.
    Ei trimit armele si executarea.
    Ce dreacu suntem luați de prosti si de Bideu si de Ursula si de OMS si de toți? Ce conducători de rahat avem bă frate? Uite diplomație la Germania că nu se contrwază cu Rusia. Păi dacă le taie gazul?
    Potoliti-vă bă nebunilor cu războiul vostru si nu mai permiteți nato să-si bage p…trupele de rahat în țara noastră. Criminali gropari ce sunteți!

    • domnule Vlad, vreau sa-ti spun ca strabunul dumneavoastra membru al ordinului Dragonilor a tinut piept singur la 130.000 de turci si i-a facut de ras de a ras papistasii duminical pana azi. Drumurile pana la Targovistea unde juca Cescuta rockn roll la zid erea plin de tepuşi cu iniceri. Cearly stie ca e strabunicu lui. Iar lui tata lui Mohamed 2 i-a tras-o dupa ani si Stefan cel Mare care se intindea pana in Crimeea de azi alt pamant sfant romanesc . . De iar radea papistasii si sambata dupa slujba. Vlad nu avea decat 30.000 de osteni dar ce osteni…

  5. America sa traga de timp iar Romania sa caute un plan de inarmare rapid. Vreau dupa Sua sa devenim putere militara. Bine la nivelul nostru. Vreau sa fim mai tari ca Anglia. Inarmare rapida cu rachete Stinger aer sol distrug teribil de repede aeronavele ruse, asa au distrus afganii tot ce inseamna elicopter in Afganistan . Rachetele Javelin sunt foarte bune antitank deci nu mai ramane nici vopsaua din ele. Sa luam cateva garnituri de trenuri ca tare bune sunt. La fel gecuțe cat mai lungi antiglont asa pe gat ca tare bine tin de frig si gura casca la campii.

  6. Rusia sa mulțumească sortilor ca nu e domnul Bush sau ca unchiulețu Joe nu mai e si el asa de tanar ca deja faceau americanii zgarii nori la Kremlin…

  7. STRATEGIILE RUSIEI NU SUNT NICIODATA PE TERMEN SCURT…DOAR PE TERMEN LUNG..ASA CA VORBITI CA SA VA AFLATI IN TREABA…
    STITI CE INSEAMNA…STRATEGIE PE TERMEN LUNG?????NICI PRIN CAP NU II TRECE LUI BIDEU CE TINTESTE PUTIN…NATO E MORT CA SI GEOANA CARE E SCOS IN GEAM SA AJUNGA SI EL LA PENSIE…DACA IL LASA VANGHELIE DESIGUR

    • Stiu strategiile rusiei de 800 de ani spune-le la Nato nu mie si strabunilor nostri. Strategia lor e cea tatara prada da foc violealeaza fura si mananca doar mâncarea facut, restul iei pe cal asta pe tanc doar cat iti trebuie ca doar ne intoarcem. E tare strategia…

  8. Auzi el imi spune mie strategiile rusiei noi prinsi intre 3 imperii… 🤗… ma tăvălesc de ras.

  9. Vad o gramada de idioti pupatori de bideu in dos. Ma idioților, de fiecare data cat au fost democrații la putere, au vrut război in Europa. Si au reușit, cu distrugerea Iugoslaviei, apoi menținerea stării de război in Kosovo. Oare aveti memoria scurta? Cat a fost trump in Ucraina nu s-a tras un cartuș, cum au venit democrații suntem pe picior de război, măcar asta ar trebui sa va dea de gândit? Ca oamenii nu sunt decat niste criminali, ce pe unde trec, nici iarba nu mai creste. Are putin multi scheleți in dulap, dar aici are dreptate, Ucraina nu a exista niciodata, ucrainienii erau doar in jurul Kievului, restul este o țara compusă din teritoriile altora, inclusiv teritoriu românesc, acolo unde romanii nu au nici un drept si se forțează ucrainizarea lor. Dar asta e alta poveste. Problema Lu putin este ca nu vrea arme si rachete americane la granița lui. Si mi se pare corect. Nu va convine, dati din Ucraina teritoriile rusești inapoi, Ungariei, Poloniei si României teritoriile inapoi si rămâne o țara cu cateva milioane, care nu mai prezintă interes nimanui. Azi multinaționalele ce sponsorizează războiul urmăresc resursele si 50 de milioane de consumatori, idioților, iar voi sunteti in stare sa muriți ptr asta

    • Prietene, un roman ucidea 5 rusi asa de pregătit era . Un ungur reusea 3. Cei mai slabi erau mercenarii rusi care ucideau 1 la 1.Cei mai buni erau nemtii care reuseau 10 la 1.Ei eu am o cota inzecita in zilele noastre. Deci tu vorbesti din istoria lui Roller. Tu stii cine e Romania? Dar ridica-te in picioare si fa cruce apoi mai scrie…si sa aprinzi o lumanare la strabunii ce au luptat la Stalingrad ca dacă erau asa de prosti ca tine ii ocupau nemtii ca pe danezi in 4 ore…
      Neam de traista. Adevaru i ca istoria e muci ca si educatia fizica.

      • Pacepa, trădător ai fost, trădător esti. Tu vorbești de strămoși? Dupa mintea ta neam de traista, daca erai in locul strămoșilor pe care azi ii calci in picioare. Purtam ori nume de ali, Mohamed, ori Alioșa sau serghei. Mai praduitor si sifon, probabil ultimul patriot adevarat care a mai ținut cu țara asta se chema Ceaușescu. De atunci patriotismul este doar un cuvant din dex, mândria prostiei voastre, este sa va bateți care sa vândă si sa trădeze acest popor. Istoria o vreți îngropată, uitată, distrusa, dupa mintea voastră in Colțuri, eroii acestui neam, sunt de vina ca nu vor globalizare. Pentru voi granițele sunt piedici, in fata dezvoltării, obiceiurile si datinile acestui popor sunt mizerii învechite ce tine lumea inculta, eroii acestui neam sunt de vina ca marea majoritate, nu accepta căsătoriile intre persoane de același sex, normal ca va stau in gât cei care vor sa isi protejeze granițele, neamul, Tradițiile si obiceiurile

  10. Multinationale inseamna asociatii oneghiste neomarxiste sataniste care nu accepta ca putin le a zis nine homosexuali si doctrina lgbt la el si asta ii innebuneste pe dezaxati!!!nu e marea resetare e marea demascare !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger