AcasăȘTIRI EXTERNEPutin a găsit leacul pentru vaccinarea „la chiuvetă”. Nimeni nu va scăpa

Putin a găsit leacul pentru vaccinarea „la chiuvetă”. Nimeni nu va scăpa

Putin a găsit leacul pentru vaccinarea „la chiuvetă”. Nimeni nu va scăpa

Covid-19 și certificatul de vaccinare: Rusia lansează un test pentru a identifica fraudele.

Creatorii vaccinului rusesc împotriva Covid-19 anunță elaborarea unui test care să confirme, sau nu, injectarea cu Sputnik V. Obiectivul este identificarea deținătorilor de certificate de vaccinare false.

Verificarea prin test sangvin

„Adeno-26 este prima componentă a vaccinului Sputnik V. Acest virus este extrem de rar la om. Prin urmare, prezența anticorpilor împotriva adeno-26 indică faptul că oamenii sunt vaccinați”, explică directorul Centrului de Cercetare Gamaleia din Rusia , care a dezvoltat vaccinul rusesc Sputnik V.

Prin urmare, un test de sânge ar fi suficient pentru a stabili dacă o persoană este sau nu vaccinată. Așa se face că specialiștii testează de aproximativ o lună pacienții din terapie intensivă în unele spitale rusești.

Aceste verificări ar fi confirmat vaccinarea efectivă a aproape 80% dintre persoanele testate și deținătoare de certificate de vaccinare. Restul de 20% ar fi furnizat, prin urmare, un document falsificat.

În timp ce Rusia se confruntă cu un val mortal de Covid-19, luna trecută autoritățile ruse au deschis deja o anchetă asupra unui grup de îngrijitori din Sankt-Petersburg, acuzați că au vândut certificate de faccinare false.

Un medic și trei asistente au fost acuzați că au eliberat adeverințe oficiale fără a efectua injecțiile, în schimbul unei mite de peste 1.000 de euro, scrie Euronews. Nu este singurul caz de acest gen. Ministerul rus de Interne raportează sute de dosare litigioase privind distribuirea de documente medicale false legate de vaccinurile anti-Covid-19.

Deși Rusia dispune de patru vaccinuri, toate lăudate de președintele Vladimir Putin, rata de vaccinare este în continuare foarte scăzută iar populația este reticentă, fapt ce a atras, în premieră, critici de la Kremlin.

author avatar
Tudor Borcea