AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, a doua vizită în Ucraina! Liderul de la Kremlin a mers...

Putin, a doua vizită în Ucraina! Liderul de la Kremlin a mers în Herson / Ce a anunțat Rusia

vladimir putinVladimir Putin, în inspecție pe front, în Ucraina. Ce a anunțat Kremlinul

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, unde s-a întâlnit cu comandanți militari și s-a interesat de situația de pe front, potrivit unui anunț al Kremlinului.

Președinția rusă nu a precizat însă când a avut loc deplasarea, dar a publicat imagini din timpul deplasării.

Putin a mers pe front în regiunile ocupate Herson și Lugansk

Putin a primit rapoartele comandanţilor forţelor aeriene şi grupului armat „Dnepr” (Nipru), precum şi ale altor ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova parte a Rusiei, în urma unor referendumuri ilegale.

Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată ilegal de Moscova anul trecut. Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la reuniunea comandamentului militar, notează Reuters.


La întâlnirea de la sediul „Dnepr”, Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA.

Prima vizită de la începutul războiului

Aceasta este prima vizită a lui Vladimir Putin în regiunea Herson de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Vladimir Putin a discutat în această vizită cu comandantul Forţelor Aeropurtate ruse, generalul Mihail Teplinski, şi cu alţi comandanţi militari.

Ei au discutat despre situaţia militară în regiunile Herson şi Zaporojie, a căror anexare Vladimir Putin a revendicat-o în septembrie.

”Este important pentru mine să vă aud părerea despre situaţie, să vă ascult, să face schimb de informaţii”, a declarat preşedintele rus, potrivit unei înregistrări video difuzată de Kremlin.

author avatar
Andreea Vlad