AcasăȘTIRI EXTERNEPutin a devenit stăpânul presei în Rusia: a închis rețelele sociale occidentale...

Putin a devenit stăpânul presei în Rusia: a închis rețelele sociale occidentale și media independente

rusiaPutin a devenit stăpânul presei în Rusia: a închis rețelele sociale occidentale și media independente

Vladimir Putin strânge și mai tare laţul în jurul vocilor critice, în plin război cu Ucraina. Puținele site-uri de știri străine Meduza, Deutsche Welle, RFE-RL şi serviciului în limba rusă al BBC au fost blocate vineri. Două organizaţii media liberale, tolerate până acum, Eho Moskvî și canalul Dozhd au fost închise.

Președintele rus se asigură astfel că populația rusă rămâne fără alternative de informare. Acesta a semnat și o lege prin care vrea să îi pedepsească pe cetăţenii care răspândesc informaţii despre forţele armate ale Rusiei pe care Kremlinul le consideră false cu până la 15 ani de închisoare.

Sunt, de asemenea, prevăzute amenzi pentru oricine solicită sancţiuni împotriva Rusiei în urma invadării Ucrainei.

Până la 15 ani de închisoare pentru informaţii „false”

Pe de altă parte, agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat vineri blocarea accesului la reţelele sociale Twitter și Facebook pe teritoriul Rusiei.

Potrivit BBC, nici YouTube nu mai funcționează pentru utilizatorii din Rusia.

La rândul său, publicaţia independentă rusă Novaia Gazeta, al cărei redactor şef este recentul laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, a anunţat vineri seara că elimină unele conținuturi legate de Ucraina pentru a evita sancţiunile, relatează AFP, preluată de Agerpres.

author avatar
Andreea Vlad
367 afisari

14 COMENTARII

  1. În primul rând ministerul adevărului pur din uniunea europeană a blocat accesul la siteurile Russia Today și Sputnik tocmai pentru că europenilor li s-a părut că minciunile rusești sunt diferite de minciunile europene și să nu ne prindem de figură.

    • Doua trompete avea și Kremlinul, pe lângă puzderia de Sute de oficine, păduchi și oengeuri hacktiviste hrănite din tiparnita Satanei.

  2. Presa peste tot e ghidonata ati descopetit acum la putin ca o spune pe fata??? Mascarada e mondiala in presa cu mici exceptii!!!

  3. Uitati-va la antena 3 cnn de Romania acum daca mai puteti suporta.Eu nu mai suport de mult..Majoritatea tv si ziare din Romania au patroni straini care au alte interese decit poporul roman si Romania.Ce face Putin la el acum e un raspuns la blocarea Rusia today si Sputnik in Europa. A zis voi blocati (media?!) propaganda rusa eu v-o blochez pe-a voastra..Asa ca nu e cv neobisnuit cum ti se pare tie Andreeo.

  4. Aia e usor cu un satelit anonim Nasa sau satelitii lui Musk redai net tinerilor. Anonim inseamna sa n poata fi descoperit pt a fi distrus. Iar nu poti sa dai drumu la tot pt a pastra revolta tinerilor.
    Tinerii trebuie sa invete sa iasa in strada si sa stea jos. Stiti ce greu i pentru jandarmi sacridice 100.000 de saci de cartofi 🥔?
    🤗
    La fel blocati ca in Canada cu mașini arterele si se fini… O alta modalitate fina e sa nu te prezinti la Comisariat te ascunzi..
    E ca in Ucraina degeaba ai ocupat orasul daca ai 50.000 de manifestanti in strada…

  5. Dar sunt si metode avansate sa sari peste interzicere de exemplu emularea adresei sau pagini de navigat anonim o alta metoda elevata e aceea de a te folosi devun server VPN sau de a folosi un soft VPN, dar e putin mai dificil. Mai sunt si alte metode as spune mai ales pentru rusii din vecinatati cu alte tari de a folosi WiFi sau alte conexiuni vecine dar trebuie sa impartiti cu cineva parola … etc.

  6. Nu va speriati tineri rusi.
    Terminam de eliberat Ucraina.
    Apoi venim si va eliberam si pe voi.
    Domnul e cu noi.

    • Sfintia ta mare dreptate in vorbe mare adevar in cuget sa va binecuvinteze Domnul.

    • 😂😂😂 da tu cine esti sa eliberezi un popor care nu vrea sa intre sub jugul multinaționalelor? Vezi in rugăciunile tale sa nu ne trezim cu tancurile rusești la București. Ma idiot mic

      • Sa nu ajunga unde a scris maresalul Prezan la Oituz-Maresti si Marasesti cu cizma-Pe aci nu se trece!
        Rusii nu au stiut niciodata sa lupte in munti. Carpatii i-au trecut cu romanii iar Muntii Tatra tot romanii i-au cucerit. Ucraina nu poate fi cucerita cat despre Romania era mai usor sa vina ca terminam treaba in 2 zile fata de 10 in Ucraina… Ei nu stiu sa lupte nici in gherila. Se vede.
        Romania a mai batut Rusia in tot Caucazul pana la Stalingrad dar si in 1989…

      • Tu ești generalul tinichea Nastase?
        Pune mana pe istorie . Scutul iti fereste vilele la Paris.

  7. Sa ne rugam inaltilor la arhangheli cu rugi de intarire sa dea minte la rusi de o minte de pe urma sa le lumineze caile.

  8. Fata de occident care nu a batut decat in razboiul rece noi am batut Rusia de 2 ori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger