AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin anunță oficial anexarea teritoriilor ucrainene ocupate. „Suntem gata să mergem...

Vladimir Putin anunță oficial anexarea teritoriilor ucrainene ocupate. „Suntem gata să mergem la masa negocierilor” / Zelenski pierde 18% din teritoriul țării

Putin a anunțat Duma de Stat anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina / Zelenski pierde 15% din teritoriu

Președintele Vladimir Putin, a anunțat, vineri, anexarea teritoriilor Lugansk, Herson, Zaporojia și Donețk la Rusia.

 

Update 15.58. „Occidentul nu dorește un parteneriat egal cu noi”, a declarat Vladimir Putin. El a acuzat Occidentul că vrea să transforme Rusia într-o „colonie”. „Ei văd cultura noastră ca pe o amenințare. Occidentul nu are nevoie de Rusia. Și-au încălcat toate angajamentele, (…) nu și-au respectat promisiunile de a nu extinde NATO. Rusia nu va trăi după legile dictate de Occident”.

Update 15.56. Vladimir Putin spune că este gata să reia negocierile cu Kievul, excluzând statutul regiunilor anexate. El și-a reiterat disponibilitatea de a apăra teritoriul rus prin toate mijloacele și a promis prosperitate pentru regiunile anexate. „Ne vom proteja teritoriul prin toate mijloacele posibile și facem totul pentru a asigura securitatea popoarelor”, spune președintele rus.

Update 15.54. „Occidentul a căutat și continuă să caute o nouă ocazie de a ne lovi, de a ne slăbi și de a ne distruge. Ceea ce au visat întotdeauna este să ne rupă statul (…) . Ei pur și simplu nu pot accepta faptul că există o țară atât de mare în lume, cu teritoriul său, cu bogățiile și resursele sale naturale, cu oameni care nu pot și nu vor să trăiască după ordinele altcuiva. (…) Rusia va fi întotdeauna Rusia. Vom continua să ne apărăm valorile noastre și oamenii”.

Update 15.52. „Măștile au căzut. Occidentul ne-a arătat adevărata sa față”. „Occidentul este gata să facă orice pentru a (…) jefui lumea cu dolarii lor”, a declarat președintele rus.

Update 15.49. „Pentru acești rasiști occidentali”, restul popoarelor lumii sunt „barbari și sălbatici”.

Update 15.47. „Cum poate singura țară care a folosit de două ori arme nucleare să fie cea care propagă  libertatea?”. Șeful statului rus și-a continuat diatriba împotriva Occidentului, atacând Statele Unite, despre care a spus că „ocupă” „mai multe țări din lume”. „Ei organizează ascultări în locuințe private”, iar occidentalii, „ca niște sclavi”, „acceptă acest tratament”.

Update 15. 43. „Occidentul ar vrea să ne vadă ca pe o colonie (…) Nu vom accepta niciodată acest rasism politic, din care face parte și rusofobia”, a declarat Putin

Update 15. 39. „Rezultatele sunt cunoscute și voi stiți foarte bine care au fost acestea. Rusia accepta Lugansk, Donețk, Herson și Zporojie. Legile ruse se vor aplica către noii noștri cetățeni, pentru că asta este dorința a millioane de cetățeni. Este dreptul lor natural”.

„Rușii sunt uniți și nu este nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care vorbesc aceeași limbă, cu tradiții și strămoși comuni. Nu este nimic în nenregulă pentru ca acești oameni să se întoarcă la patria mamă. Îi cerem Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor.”,  a declarat liderul de la Kremlin, în cadrul unui discurs rostit vineri.

Ucraina pierde 18% din teritoriu

Anterior, președintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin,  a declarat că Vladimir Putin a notificat instituția cu privire la planurile de anexare a patru regiuni din Ucraina la Rusia – un pas tehnic spre anexarea acestor teritorii.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, un aliat cheie al lui Putin, a declarat pe canalul oficial Telegram al Dumei că Putin a informat parlamentul cu privire la cererile oficiale ale regiunilor.

„Președintele Federației Ruse a notificat Duma de Stat cu privire la propunerile autoproclamatelor republici populare Lugansk şi Doneţk, regiunii Zaporojia și regiunii Herson de a le accepta în componenţa Federației Ruse ca noi subiecte federale”.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi, prin decret, independența regiunilor ocupate Herson și Zaporojia din sudul Ucrainei, deschizând astfel calea integrării lor oficiale pe teritoriul Federației Ruse.

După ce Putin va semna tratatele de aderare a noilor regiuni la Rusia, documentele vor fi înaintate Curții Constituționale a Rusiei. După aceea, Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului rus – va trebui să ratifice acordurile, care vor fi apoi trimise la Consiliul Federal, camera superioară a acestuia, pentru aceeași procedură.

Putin va prezida în cursul zilei vineri, la Kremlin, o ceremonie de semnare cu șefii instalați de Rusia ai celor patru regiuni ocupate.

 

author avatar
Tudor Borcea
684 afisari

22 COMENTARII

  1. 1.INGLIEJII-AZMERICANI,OCUPA 75 TARI,TOATE VORBITOARE DE INGLIEJA,CA LIMBA OFICIALA.
    2. DECI,TARUL,REGELE,IMPARATUL LUMII DEMOCRATE,ARE DREPTATE.
    3.MAI MULT,CRIMINALII AZMERICANI AU DAT 3 BOMBE ATOMICE-CU 1 MIL MORTI-IN JAPONIA,1945
    4.1NRE 1950-1960 A ATACAT SI OMORATIN COREEA,VIETNAM,CUBA,SIRIA,IRAN,IRAK
    EI SUNT CRIMINALII SI HOTII DE TERITORII.EI AU 280 DE ANI,CA ISTORIE.SI AIA FURATA.
    RUSINE SI SCARBA USA,SUA,AUS,ORIUNDE NU TE VEIA MAI AFLA.PAMANTUL TE SCUIPA !!!!!

  2. Putin a venit cu 10 minute intarziere – asteptase reactia lui Cioholanis si Ma – Ciuca. Cand a semnat Decretul – ii tremura mana – de frica celor doi . Dar Cioholanis si Ma-Ciuca – diplomati ca intotdeauna – fosti si actuali campioni la CURLING au citit indignati si horipilati fituica de la Mos Biden ,via Ursula .
    Putin avea in Plan – fuga in Buncar – dar asteapta inca . Poate scapa fe Furia celor doi,C…ti din iarba mioritica.

  3. Ce faci Secu,cenzurezi ? Ce nu-ti convine,esti pupincuristul lui Putina ?

  4. Cum sa fii” partener egel ” cu un criminal,terorist international ? Acest dezaxat marca Hitler Himler,a navalit ca talharul peste o Tara pasnica.Provocand distrugeri uriase,milioane de refugiati ramasi fara adapost,zeci de mii ucisi,copii ucisi,raniti,orfani,vieti distruse,ziua in amiaza mare,in plin secol XXI.Si cica sa fii partener cu el.Pai mai animalule,vorba pretinului,daca sunteti o tara mare uriase,ce-ti mai trebuie alte teritorii luate cu japca,calcand si pe cadavrele a zeci de mii de sodati rusi,multi ranit si invalzi pe viata ?

    • Care este diferenta dintre putin si americani, in Yugoslavia? Nici cea mai mică diferenta. Dar idioții tembelizor nu vad ca si 10/100 din teritoriu Ucrainian, este românesc. Nu vede ca ce se întâmpla acum s a intamplat in Yugoslavia si nu a comentat nimic, in schimb acum putin e criminal si nenorocit

    • Sper ca Ukakaraina, acesta tara artificiala, facuta din teritorii furate de la vecini, sa-si primeasca ce merita si sa fie sfirtecata in bucati, asa cum au avut soarta tertoriile romanesti! Sper sa vad ziua cind Bucovina, Sudul basarabiei, Buceagul, N. Maramuresului s-or intoarce la mama lor Romania si romanii nu vr mai fi „straini refugiati” care nu-si pot folosi nici limba!

  5. cand omori 14.000 DE RUSI,in perioada Maidan(2014)-2022 in Dombas cu Azov,te intrebi de unde a pornit si cine l-a provocat.Daca doresti mai multe date -COTIDIANUL-articol scris de STIREANU.PANIMAIS?

  6. Adevarul . ro , 30.09.2022 , ora 17:24 , articol de Ion Gaidau : ” Zelenski in raspunde lui Putin : UCRAINA SOLICITA OFICIAL ADERAREA LA NATO „.

  7. Nemernicilor, sustineti ocuparea unor teritorii ? Sustineti distrugerile de vieti , de cladiri civile, de scoli,, infrastructura , ? Sustineti niste criminali doar pt. ca sunteti anti NATO, anti SUA ? Poate va considerati crestini-ortodoxi, dar voi nu-l slujiti pe Dumnezeu. Sunteti gunoiul Romaniei., blestemati sa fiti

    • Nu te am auzit oaie fara creier, cand America a facut același lucru Yugoslaviei???? Care este diferenta, creieras cat circumferinta unei monede de 50 de bani. Aceiași situație identică, atunci americanii erau buni, rușii sunt rai. Ai idee câți morti au avut sârbi, uciși de americani, cate clădiri, scoli, si diverse infrastructuri au fost distruse? Nenorocit esti tu ca nu ai creier si nu cunosti istorie. Idioțel de serviciu, 10/100 din Ucraina este teritoriu acestei glii, sânge din sângele acestui popor

    • Radule,

      Mars sub pietre ca ploua, vierme!
      A plins NATO sau UE pt. romanii din Bucovina si Sudul basabiei!
      ukakaraina e o tara artificiala, facuta din teritorii furate de la vecini!
      Si nici macar nu recunosc acest fapt!
      Sper sa fie sfirtecata in bucati si sa vad teritoriile romanesti intoara in tara de origine!

  8. Stefan cel…, justifici atrocitatile rusilor prn ce ar fi facut americanii in Serbia.? Intreaga opinie publica, lumea civilizata, chiar si aliatii lui Putin , respectiv Turcia, China, India condamna invadarea Ukrainei si respectiv nu recunosc anexarea teritoriilor. Asta inseamna ca toti nu cunosc istorie, ca nu au creier ? Nu vezi cat esti de idiot ?. Am gresit oricum ca te-am bagat in seama .

    • Pisamas pe tine de oaie proasta, care e diferenta idioțel mic dintre ce au facut americanii si ce face putin? Ma boul bălții, nici România si 80/100 din globul asta nu au recunoscut kosova, spartule. Inteleg ca unul ca putin nu halește membrii de onoare lgbtq, dar nici noi aici nu vrem sa te fu tem. Marș l a cei care iti umbla in portbagaj

  9. Sa-mi dau cu parerea , anonim las , vrei sa schimbam toate granitele ? Cand erau granitele reale, acum 70 de ani, acum 100 de ani, acum 200 de ani? Refacem toate imperiile, otoman, austro-ungar, tarist ?

  10. Eu bideu care vorbesc cu mortii si sunt cascador pe bicicleta si pe scari si am nevoie ca cineva sa ma indrepte spre iesire,decretez ca: ma basesc pe putin cand nu port “depends” pentru ca aceia ma tin uscat cand ma pis dar nu ma lasa sa bas. Asadar putinelule nu voi recunoaste niciodata data data data data …….

  11. Cati moldoveni plouati pe aici care gandesc asa: Daca americanul a omorat in Yugoslavia atunci si Rusia si-a castigat un drept de a omora in Ucraina sau unde doreste.

  12. Felicitari Pentru Rusia ,armata rusa si presedintele Putin care a pus la punct pe acesti viermi nazisti ucraineni care trebuie desfiintati si succes in continuare pentru a pune in genunchi Diavolul drogat NATO condus de pedofili ,poponari si criminali

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger