AcasăȘTIRI EXTERNEPuternicul taifun Rai a făcut ravagii în Filipine. Numărul morților depășește 100...

Puternicul taifun Rai a făcut ravagii în Filipine. Numărul morților depășește 100 și ar putea crește considerabil – VIDEO

taifunPuternicul taifun Rai a făcut ravagii în Filipine. Numărul morților depășește 100 și ar putea crește considerabil - VIDEO

Rai, cel mai puternic taifun care s-a abătut asupra arhipelagului Filipine în acest an, a făcut cel puţin 100 de victime, iar alte zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Numărul morților din Filipine cauzate de taifunul Rai a crescut la 112 după ce guvernatorul unei provincii insulare a declarat duminică că cel puțin 63 de persoane și-au pierdut viața în cea mai puternică furtună care a lovit țara în acest an.

Arthur Yap din provincia Bohol a mai spus că 10 persoane au fost date dispărute și 13 au fost rănite. El a sugerat că numărul morților ar putea crește considerabil, deoarece doar 33 din 48 de primari de provincie și-au putut raporta morții, potrivit The National News.

Oficialii încearcă să confirme un număr considerabil de decese cauzate de alunecări de teren și inundații extinse în altă parte.

Rai, inclus în categoria super-taifunurilor

Rai a fost inclus în categoria „super-taifunurilor”, echivalentul uraganelor de categorie 5 din Statele Unite, atunci când a atins uscatul joi, pe insula turistică Siargao, însoţit de vânturi care atingeau viteze de 195 de kilometri pe oră. Vineri, viteza vânturilor acestui taifun a scăzut la 155 de kilometri pe oră, potrivit Agenţiei de meteorologie din Filipine.

Rai este un taifun care s-a format deosebit de târziu în actualul sezon al cicloanelor şi furtunilor tropicale. Cele mai multe dintre cicloanele tropicale din Oceanul Pacific se formează între lunile iulie şi octombrie.

author avatar
Andreea Vlad
253 afisari

1 COMENTARIU

  1. la multi ani noroc si sanatate cu drag dragoste si sa aveti de toate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger