AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE ÎN PAKISTAN! Imran Khan a scos lumea în stradă, apel la...

REVOLUȚIE ÎN PAKISTAN! Imran Khan a scos lumea în stradă, apel la luptă împotriva SUA! / „Vor să ne trimită în epoca de piatră!”

Puterea nucleară care acuză direct SUA. „Vor să ne trimită în epoca de piatră” / Foto

Pakistanul se pregătește de o nouă revoluție, avertizează analiștii de politică externă. Înlăturarea fostului premier Imran Khan a nemulțumit societatea civilă din această țară. Foarte popular, Khan a adunat peste 100.000 de oameni la ultimul său miting.

Fostul premier a creat un val de furie publică care s-ar putea dovedi greu de controlat. Pakistanul este una dintre puterile nucleare ale Asiei!

 

„Ce rău am făcut SUA?”

Khan, jucător-vedetă de cricket din Pakistan devenit prim-ministru islamist, a fost ales în 2018 purtat pe un val de sentimente naționaliste, exprimându-se împotriva Occidentului.

Khan a anunțat la un miting public că o mână străină se află în spatele înlăturării sale. El a susținut că administrația Biden a amenințat în mod direct Pakistanul, putere nucleară, cu consecințe grave dacă moțiunea de cenzură împotriva sa nu va trece.

  • Premierul pakistanez Imran Khan a fost înlăturat sâmbătă, 9 aprilie, printr-o moțiune de cenzură, votată împotriva lui de Adunarea Națională, după câteva săptămâni de criză politică.

Într-un discurs virulent, Khan a acuzat Statele Unite că vor să „ne trimită în epoca de piatră”, în cadrul unui discurs prin care denunța participarea Pakistanului la războiul SUA în Afganistan.

„Pakistanul a suferit peste 80.000 de morți și pierderi economice de peste 100 de miliarde de dolari ca urmare a celor 20 de ani de război”, a spus Khan.

El a invocat și școli atacate și elevi uciși de teroriști, care nu au cruțat nici nunțile sau înmormântările.

„Ne-am predat în fața SUA după un singur apel telefonic. Ce rău am făcut SUA? Noi doar am vrut să nu ne alăturăm încă unui război pornit de americani, atâta tot!” – IMRAN KHAN

author avatar
Tudor Borcea