AcasăȘTIRI EXTERNE"Pumnul" lui Viktor Orban s-a impus în UE! Rusia are de câştigat

„Pumnul” lui Viktor Orban s-a impus în UE! Rusia are de câştigat

ursula-von-der-leyen-viktor-orbanUngaria i-a dat o replică DURĂ Ursulei von der Leyen în scandalul plăţii gazelor ruseşti în ruble

Liderii UE nu au reușit încă să ajungă la o decizie unanimă în privința detaliilor legate de ce anume trebuie să includă „embargo petrolier” în cazul Rusiei.

Cu toate acestea, se pare că Viktor Orban are o victorie de etapă în Comisia Europeană: embargoul asupra petrolului rusesc ar urma să nu mai fie total.

Importuri din Rusia prin oleoducte

Consiliul European este de acord ca al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei să acopere petrolul nerafinat (țiței) și produsele petroliere pe care Rusia le livrează Statelor Membre, cu o excepție temporară în cazul livrărilor de țiței prin conducte”, se arată în ultimul draft redactat de către liderii UE.

Asta s-ar traduce prin faptul că Ungaria a reuşit să-şi impună punctul de vedere. Iniţial, Comisia Europeană propunea oprirea totală, în mod etapizat, a importurilor de petrol din Rusia, dar Ungaria a anunţat că nu va accepta acest plan, argumentând să sistemul energetic ungar ar fi grav afectat.

A trecut aproape o lună de zile de când președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propunea interzicerea totală a petrolului rusesc din Europa.

author avatar
Andrei Ștefan