AcasăȘTIRI EXTERNEProtestele FEMEN au revenit în Ucraina, de teama războiului cu Rusia. Ce...

Protestele FEMEN au revenit în Ucraina, de teama războiului cu Rusia. Ce i-au cerut preşedintelui Zelensky

protest femenProtestele FEMEN au revenit în Ucraina, de teama războiului cu Rusia. Ce i-au cerut preşedintelui Zelensky

Cine credea că Mişcarea FEMEN şi-a încheiat activitatea în 2013 se înşală. Cel puţin una dintre activistele topless a revenit „pe scenă”. Ea a protestat, joi, la Kiev.

După mai bine de 9 ani, una dintre activiste și-a făcut apariția joi, 27 ianuarie, în fața clădirii prezidențiale din Kiev. Femeia a fost însoțită de un copil mic.

A cerut ca femelie să nu fie chemate sub arme

Activista a cerut președintele Zelensky să anuleze ordinul privind înregistrarea militară obligatorie a femeilor și mobilizarea lor forțată în caz de război. Potrivit activiștilor, femeile și fetele ar trebui să participe la conflictele militare exclusiv pe bază de voluntariat.

În contextul tensiunilor cu Rusia, a fost emis un nou ordin al Ministerului Apărării a intrat în vigoare în Ucraina. A fost aprobată o listă de domenii și profesii pentru femei, inclusiv cu înregistrarea militară. Lista conține 35 de direcții de activitate, cele mai multe țin de gospodărie, economie.

Ucrainenii au mai „îndulcit” legea

Sunt vizate sute de mii de cetățene ucrainene. Femeile obligate prin acest ordin să facă serviciul militar trebuie să se pună la evidență până la sfârșitul anului 2022, altfel nu vor fi angajate. În același timp, a precizat că, fără acordul lor, nu vor fi recrutate militar.

După reacţiile nervoase din societate, Ministerul Apărării va reduce lista femeilor viabile pentru această activitate militară.

author avatar
Andrei Ștefan
716 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger