AcasăȘTIRI EXTERNEProteste violente la Erevan: s-a TRAS în oameni! Armata, mobilizată! Armenia, la...

Proteste violente la Erevan: s-a TRAS în oameni! Armata, mobilizată! Armenia, la un pas de război civil (VIDEO)

proteste erevanProteste violente la Erevan! s-a TRAS în oameni. Armata, mobilizată! Aemenia, la un pas de război civil

Au fost din nou proteste violente, vineri seară, la Erevan. Populaţia s-a răsculat împotriva premieurlui, pe care-l acuză că vrea să cedeze Azerbaidjanului întreaga enclavă Nagorno-Karabah.

Armata Armeniei a ieşit pe străzi şi chiar s-a tras în oameni, pentru a-i dispersa!

Armenia, la un pas de război civil

Din nou, oamenii au avertizat guvernul faţă de orice concesie făcută Azerbaidjanului în conflictul asupra enclavei azere cu populaţie majoritar armeană Nagorno-Karabah.

Manifestanţii au cerut demisia premierului Nikol Paşinian, pe care opoziţia îl acuză că ar dori să cedeze Azerbaidjanului întreaga enclavă Nagorno-Karabah, după ce el a declarat anterior că ”comunitatea internaţională îndeamnă Armenia să-şi diminueze exigenţele”.

Conflictul, născut în anii ’90

Armenia şi Azerbaidjan îşi dispută provincia Nagorno-Karabah din anii ’90. Ultimul lor război, purtat în toamna anului 2000, s-a soldat cu circa 6.500 de morţi şi a fost oprit printr-un armistiţiu negociat de Rusia în faţa unei înfrângeri iminente a trupelor armene.

Separatiștii etnici armeni din Nagorno-Karabah s-au desprins de Azerbaidjan când Uniunea Sovietică s-a prăbușit în 1991, iar violentele care au urmat s-au soldat cu aproximativ 30 de mii de victime.

author avatar
Andrei Ștefan
1.031 afisari

5 COMENTARII

  1. ZIARE.COM SITE-UL FALSILOR JURNALISTI ! TOATE JEGURILE SI ANALFABETII , SPUMA PUPINCURISMULUI SI LINGAILOR IN CUR SUNT PE ZOAIE.COM

    Ziare.com , ma duc sa trag apa la WC sa dispareti JEGURILOR ANALFABETE
    SUNTETI RUSINEA PRESEI ROMANESTI .
    DESPRE SLUGARNICIA SI LINGUSEALA VOASTRA VOASTRA SI IN TIMPUL LUI CEAUSESCU AVEAU MAI MULTA DEMNITATE CA VOI , BORATURILOR INFAME

  2. ce buni sunt de gura si astia! au vrut ca rusii sa faca totul pentru ei. asta-i doar inceputul. se fasaie repede rascoala asta. astia-s mai iuti de picior decat ucrainienii. in cateva zile va ramane armenia goala 😀

  3. Armenia e prima tara care a adoptat crestinismul ca religie de stat. Ce se intampla acolo ar trebui sa ne intereseze, nu sa fie o simpla stire. Sa nu uitam ca islamistii prigonesc prea adesea crestinii, asa ca este normal ca provincia a dorit sa tina de Armenia.
    Si, din nou, sa inteleaga si cei cu idei fixate de pe timpul lui Stalin> Putin e cu totul altul, in opinia mea este cel mai bun presedinte din lume. Pe armeni nu i-a ajutat intretinand un razboi (adesea asa „ajuta” America popoarele), ci facand pace. Pe noi pe europeni ne-a scapat de islamul pe care soros a vrut sa il aduca in Europa.
    In loc de injuraturi, s-ar cadea sa vedem si crestineste si sa ne rugam pentru el, pentru tara lui si pentru rusii masacrati de naxzisti in Ucraina din 2014 incoace.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger