AcasăȘTIRI EXTERNEProteste violente în SUA! Manifestanții au tras în polițiști. Sunt două victime...

Proteste violente în SUA! Manifestanții au tras în polițiști. Sunt două victime (VIDEO)

protesteProteste violente în SUA! Manifestanții au tras în polițiști. Sunt două victime (VIDEO)/ foto: https://www.nbcnews.com/

Nou incident armat în SUA! Doi polițiști au fost împușcați în timpul unui protest cu mii de oameni în orașul american Louisville, după ce un mare juriu a decis că doar o persoană va fi acuzată de moartea afro-americancei Breonna Taylor.

Cei doi polițiști se află în afara oricărui pericol, a transmis șeful poliției din Louisville, Robert Schroeder, declarând că „au deja un suspect în custodie”. „Sunt foarte îngrijorat pentru siguranța plițiștilor de la noi”, a mai spus Schroeder.

Breoona Taylor, în vârstă de 26 de ani, a murit după ce a fost împușcată de mai multe ori de un polițist care a intrat în casa ei, pe 13 martie, transmite BBC.

Decizia care a înfuriat protestatarii

Brett Hankison, unul dintre cei trei agenţi implicaţi, este pus sub acuzare pentru punerea în pericol a vieţii altcuiva, o infracţiune mai puţin gravă decât cea de omucidere. El a fost concediat din poliţie în luna iunie. Ceilalți doi polițiști implicați în caz, Myles Cosgrove şi Jonathan Mattingly, au scăpat de acuzații, potrivit CNN.

Un judecător din Louisville a anunţat miercuri că un poliţist alb implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, ucisă în locuinţa ei în martie în timpul unei percheziţii controversate, a fost inculpat.

Decizia a stârnit un val de critici din partea protestatarilor anti-rasism din SUA. Procurorul general din Kentucky, Daniel Cameron, a explicat faptul că acțiunile celorlalți doi ofițeri de poliție sunt justificate.

„Responsabilitatea mea nu este să decid dacă pierderea vieții Breonnei Taylor este o tragedie sau nu. Răspunsul este, fără niciun dubiu, da. Sarcina noastră este să prezentăm faptele instanței, iar instanța decide, pe baza acestora. Dacă acționăm bazându-ne doar pe emoție, nu mai e vorba de justiție”, a declarat Cameron.

Acest lucru a declanșat un val de proteste, întrucât oamenii nu au fost mulțumiți de faptul că doar un polițist a fost găsit vinovat pentru moartea femeii.

author avatar
Andreea Vlad