AcasăȘTIRI EXTERNEProteste violente în SUA! Manifestanții au tras în polițiști. Sunt două victime...

Proteste violente în SUA! Manifestanții au tras în polițiști. Sunt două victime (VIDEO)

protesteProteste violente în SUA! Manifestanții au tras în polițiști. Sunt două victime (VIDEO)/ foto: https://www.nbcnews.com/

Nou incident armat în SUA! Doi polițiști au fost împușcați în timpul unui protest cu mii de oameni în orașul american Louisville, după ce un mare juriu a decis că doar o persoană va fi acuzată de moartea afro-americancei Breonna Taylor.

Cei doi polițiști se află în afara oricărui pericol, a transmis șeful poliției din Louisville, Robert Schroeder, declarând că „au deja un suspect în custodie”. „Sunt foarte îngrijorat pentru siguranța plițiștilor de la noi”, a mai spus Schroeder.

Breoona Taylor, în vârstă de 26 de ani, a murit după ce a fost împușcată de mai multe ori de un polițist care a intrat în casa ei, pe 13 martie, transmite BBC.

Decizia care a înfuriat protestatarii

Brett Hankison, unul dintre cei trei agenţi implicaţi, este pus sub acuzare pentru punerea în pericol a vieţii altcuiva, o infracţiune mai puţin gravă decât cea de omucidere. El a fost concediat din poliţie în luna iunie. Ceilalți doi polițiști implicați în caz, Myles Cosgrove şi Jonathan Mattingly, au scăpat de acuzații, potrivit CNN.

Un judecător din Louisville a anunţat miercuri că un poliţist alb implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, ucisă în locuinţa ei în martie în timpul unei percheziţii controversate, a fost inculpat.

Decizia a stârnit un val de critici din partea protestatarilor anti-rasism din SUA. Procurorul general din Kentucky, Daniel Cameron, a explicat faptul că acțiunile celorlalți doi ofițeri de poliție sunt justificate.

„Responsabilitatea mea nu este să decid dacă pierderea vieții Breonnei Taylor este o tragedie sau nu. Răspunsul este, fără niciun dubiu, da. Sarcina noastră este să prezentăm faptele instanței, iar instanța decide, pe baza acestora. Dacă acționăm bazându-ne doar pe emoție, nu mai e vorba de justiție”, a declarat Cameron.

Acest lucru a declanșat un val de proteste, întrucât oamenii nu au fost mulțumiți de faptul că doar un polițist a fost găsit vinovat pentru moartea femeii.

author avatar
Andreea Vlad
242 afisari

3 COMENTARII

  1. Aplici cateva instructiuni simple! Scopul nostru este: Hollywood! Promovezi un subiect de film si castigi bani! Iti oferim seriozitate! Oferta sigura si stabila: Proiect B! Un film bun si bani pentru tine! Viitorul depinde numai de tine! Suntem gata sa te ajutam! Ne dezvoltam in forta! Un film senzational si bani multi pentru tine! Solicita acum detalii la adresa de email muncadeacasa08@gmail.com

  2. Trebuie sa asculte de tribunal daca fiecare scoate arma si isi face dreptate se ajunge ca in Orient. Tribunalul e cel ce da sentinte. Democratia se impune prin majoritate si protest nu prin crima. Ala e despotism iar daca te simti neindreptatit exista cai de atac. In sens de justitie.
    Un politai tocmai apara sistemul. Sa omori un politist nevinovat inseamna ca nu intelegi nimic din nedreptatea ce ti se face si ca ești la fel de scelerat ca orice criminal din pușcărie.

  3. Au tras dar mai cu grije sa nu-I omoare ca pe nevinovata de femeie,nici la tine in casa nu mai ai siguranta din partea politiei.Dar daca au tras tot ai lor,dupa metoda KGB,Gestapo,etc. ca sa fie „compatimiti”,si ulterior mangaiati pe crestet ? Si in America ” functioneaza” Justitia la fel ca la noi.Ba in unele cazuri mai rau,pt. ca dupa ce executa oameni nevinovati dupa un timp se constata eroare judiciara,dar mortul dela groapa nu se mai intoarce.Asa ca las-o balta,nene,cu aparatorii sistemului.Niste descreierati fara calificare,s-au trezit supermeni cu pistoale in mana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger