AcasăȘTIRI EXTERNEProteste violente în China: oameni revoltaţi că nu-şi pot retrage banii din...

Proteste violente în China: oameni revoltaţi că nu-şi pot retrage banii din bănci, bătuți de agenţii de securitate – VIDEO

chinaProteste violente în China: oameni revoltaţi că nu-şi pot retrage banii din bănci, bătuți de agenţii de securitate - VIDEO / captură video

Un protest pașnic a sute de deponenți, care au încercat în zadar să-și retragă banii din bănci, s-a transformat într-o confruntare violentă. Zeci de persoane au fost rănite după ce personalul de securitate a dispersat mulţimea cu violenţă.

Unele bănci au îngheţat în aprilie depozite în valoare de milioane de dolari, spunând că îşi moderninează sistemele interne. Oamenii spun că de când au făcut anunţul nu au mai venit cu un mesaj şi nici nu au deblocat conturile.

Băncile chineze au îngheţat depozite clienților

Astfel, patru bănci rurale din provincia centrală Henan a Chinei au înghețat depozite în valoare de milioane de dolari din aprilie, amenințând mijloacele de trai a sute de mii de clienți într-o economie deja afectată de blocajele Covid, potrivit CNN.

Deponenții au organizat mai multe demonstrații în orașul Zhengzhou, capitala provinciei Henan, în ultimele două luni, dar revendicările lor nu au fost auzite.

Duminică, aproximativ 1.000 de persoane au protestat în faţa sucursalei din Zhengzhou a băncii centrale a Chinei pentru a cere autorităţilor să ia măsuri. Mai multe înregistrări video postate pe reţelele sociale îi arată pe oameni cum aruncă cu sticle în agenţii de pază, care îi lovesc ulterior pe protestatari.

Cea mai mare demonstrație de la începutul pandemiei

Demonstrația este printre cele mai mari pe care le-a văzut China de la debutul pandemiei, călătoriile interne fiind limitate de diverse restricții de circulație cauzate de Covid. Luna trecută, autoritățile din Zhengzhou au recurs chiar la modificarea sistemului digital de coduri de sănătate Covid al țării pentru a restricționa mișcările deponenților și a dejuca protestul lor planificat, stârnind un protest la nivel național.

De data aceasta, majoritatea protestatarilor au sosit în afara băncii înainte de zori – unii încă de la ora 4 dimineața – pentru a evita să fie interceptați de autorități. Mulțimea, care include bătrâni și copii, a ocupat scările impunătoare din fața băncii, scandând lozinci și ridicând bannere.

author avatar
Andreea Vlad
880 afisari

2 COMENTARII

  1. Începe să se miște lumea???

    Doar mămăligile de români, când protestează, bagă de-o horă în loc să arunce cu molotoave și să „sorcovească” cu ranga.

  2. Asta ca la proteste ies majoritari oile care s-au vaccinat si astia stiu sa protesteze cu mainile pe sus luminand cu telefoanele, aparatori ai homalailor, probabil ar accepta si un cardan in anus daca s-ar da decret prezidential, ca daca statul zice, homalaii se supun!!!
    Dar cand o sa se sparga buba barbule o sa iasa si cei care ignora alegerile si protestele, atunci o sa maturam si homalaii cu tot cu luminitele lor useriste, iar in privinta pisatilor de la conducerea statului nu o sa-i mai poata salva nici jadarmii nici armata nici bruxelles nici macar ingerii, sa va tineti bine bah baieti, o sa va aratam ce nu s-a aratat nici macar in 89, am auzit ca unii deja se pregatesc si sunt dispusi sa isi dea viata pentru a da exemple!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger