AcasăȘTIRI EXTERNEProteste violente în Beirut. Băncile, luate din nou cu asalt de deponenții...

Proteste violente în Beirut. Băncile, luate din nou cu asalt de deponenții furioși – VIDEO

Liban fierbe din nou! Zeci de protestatari au atacat joi marile bănci din capitala Beirut, în contextul nemulţumirii populare faţă de criza economică ce se adânceşte, scăderea nivelului de trai şi restricţiile asupra retragerilor din depozitele bancare în valută.

Protestatarii au distrus faţadele a cel puţin patru bănci din zona Sin El Fil a capitalei Beirut şi au incendiat cauciucuri în faţa lor.

Patru bănci, devastate de protestatari

Potrivit unui martor, protestatarii au spart ferestrele sediului Băncii Audi, una dintre cele mai mari bănci libaneze; au spart de asemenea ATM-urile şi ferestrele Băncii Byblos din apropiere şi ale două filiale aparţinând Băncii Beirut, în aceeaşi zonă.

Manifestanţii libanezi au avut şi o scurtă altercaţie cu trupele armatei, venite să calmeze situaţia şi să stingă incendiile.

„Toate băncile sunt ţintele noastre şi toate casele patronilor de bănci sunt de asemenea ţintele noastre”, a declarat o reprezentantă a Asociaţiei deponenţilor păgubiţi, un grup protestatar.

„Ne vom continua mişcările de protest până când vom putea să ne recuperăm banii (din bănci). Nu ne vom opri până când toţi deponenţii nu-şi vor fi retras până la ultimul dolar din bănci”, a adăugat ea.

Libanezii vor să-și retragă banii din depozite

Manifestanţii, majoritatea deponenţi nemulţumiţi de restricţiilor impuse asupra retragerilor din depozitele bancare, au blocat de asemenea joi străzile de acces către zona din Beirut unde-şi au sediile marile bănci.

Din anul 2019, când a început să se amplifice criza economică, băncile din Liban au impus limite foarte stricte privind retragerea sumelor în valută.

Asta în condițiile în care multe dintre depozitele bancare ale libanezilor sunt în dolari americani.

author avatar
Andreea Vlad
495 afisari

14 COMENTARII

 1. „Din anul 2019, când a început să se amplifice criza economică, băncile din Liban au impus limite foarte stricte privind retragerea sumelor în valută.”
  Exact din aceasta cauza se vrea disparitia cashului, ca sa poata banca sa faca ce vrea cu tine. Ia sa fi avut libanezii aia din filmare banii cash la salteluta, nu mai se duceau sa dea foc la banci. Asa….

 2. Cand o sa dispara cashul, datorita idiotilor care sustin digitalizarea societatii, atunci o sa vedeti sclavagism total, vremea negrilor de pe plantatiile de bumbac o sa para vremuri lejere pe langa ceea ce o sa vina!
  Cretinii care vor ID-uri digitale, pasapoarte biometrice, buletine cu cip, certificate colorate, etc, sunt niste erbivore lesinate care nu au capacitatea intelectuala sa vada in spatele cortinei.
  Punteti-va centurile de siguranta baietii mei, urmeaza turbulente mari de tot!

 3. Retrageti banii de la bancile securiste sataniste cit mai aveti timp ca apoi va fi prea tirziu!!!!Un om inteligent invata din greselile altora, un idiot niciodata!!!!

 4. Ei au luat-o tare pe cocoașa și pe copca odată ce au primit in primul rând “eliberatorii Palestinei” expulzați din Iordania de fostul Rege Hussein – asta a dus la război civil, uciderea rănilor crestini care au fugit care încotro.
  După, au primit milioane de sirieni. Rezultatul: se vede. Elveția Orientului Mijlociu a devenit o ruina din păcate.
  Admirați acolo situația ca asta va fi și in Europa odată ce religia păcii va ajunge la un procent multumitor pe tru a începe prigoana cretinilor

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri