AcasăȘTIRI EXTERNEProteste uriașe în Coreea de Sud. La Seul s-a cerut ruperea alianței...

Proteste uriașe în Coreea de Sud. La Seul s-a cerut ruperea alianței cu SUA! / „Militarii americani să plece acasă!” – VIDEO

Proteste uriașe în Coreea de Sud. Oamenii cer dizolvarea alianței cu SUA. „Militarii americani să plece acasă” - VIDEO / Foto: Xinhua

Activiști sud-coreeni pentru pace au protestat, luni, la Seul pentru a cere oprirea totală și imediată a exercițiului militar Coreea de SudSUA, programat de luni până la 1 septembrie, afirmând că manevrele vor duce la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreeană.

În timp ce tensiunile cu Coreea de Nord au escaladat, SUA și Coreea de Sud au început luni cele mai mari exerciții militare comune din 2018. Phenian vede exercițiile ca pe o repetiție pentru o invazie și le-ar putea folosi ca pretext pentru a efectua mai multe teste cu rachete.

 

Se cere dizolvarea alianței cu SUA

Poliția a declarat că cel puțin 6.000 de persoane au participat la mitingul din Seul săptămâna trecută, cu câteva zile înainte de exercițiile militare comune anuale. Protestatarii au cerut dizolvarea alianței cu SUA și retragerea trupelor americane din țară.

Activiștii din cadrul organizației Solidaritatea pentru Pace și Reunificarea Coreei (SPARK) au organizat un miting de protest în fața biroului prezidențial din centrul Seulului, unde se află și sediul Ministerului Apărării. Activiștii SPARK a declarat într-un comunicat că exercițiul Ulchi Freedom Shield (UFS) va intensifica confruntările dintre Coreea de Sud și Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), precum și dintre RPDC și Statele Unite.

Exercițiul UFS este programat să dureze de luni până la 1 septembrie. Potrivit Statului Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud, RPDC a denunțat acest exercițiu ca fiind o repetiție generală pentru o invazie spre nord. Cu cât exercițiul militar Coreea de Sud-SUA devine mai agresiv, cu atât Peninsula Coreeană va fi mai departe de pace și denuclearizare, a remarcat grupul civic, informează Xinhua.

Protestatarii de la SPARK au scandat sloganurile „Opriți repetiția de război” și au ținut agitat pancarte pe care scria „Opriți încercarea de a stabili o alianță (militară) trilaterală (Coreea de Sud-SUA-Japonia) de apărare antirachetă” sau „Respingeți repetiția de război pentru mobilizarea trupelor (sud-) coreene pentru apărarea Statelor Unite și a Japoniei”.

Manevrele vor dăuna dialogului cu Kim Jong-un

Într-o declarație separată, Solidaritatea Populară pentru Democrație Participativă (PSPD) a îndemnat guvernele Coreei de Sud și Statelor Unite să facă eforturi pentru a crea o atmosferă de dialog cu Phenianul.

Grupul civic a declarat că exercițiul militar agresiv va dăuna oricărui impuls de dialog în Peninsulă și va face mai dificilă îmbunătățirea situației din zonă.

Între timp, JCS a declarat că manevrele de teren ale exercițiului UFS vor fi parțial pentru evaluarea capacității operaționale depline , o procedură cheie pentru transferul, bazat pe condiții, al controlului operațional pe timp de război asupra trupelor sud-coreene de la Washington la Seul, asupra căruia Coreea de Sud și Statele Unite au convenit. Înainte de exercițiul UFS, cele două părți au efectuat exerciții preliminare săptămâna trecută.

author avatar
Tudor Borcea
863 afisari

7 COMENTARII

  1. Borcea , ce inseamna 6.000 de participanti la un miting din 52 de milioane de locuitori cat are Coreea de Sud ?

    • prostule , nu cumva crezi ca 6000 sint impotriva si restul de acord ? poate sa mai fie 30 de milioane alaturi de cei 6000 dar care nu au iesit sa demonstreze din diferite motive . este valabil si pentru restul prostilor care fac scaderi de genul asta .

  2. Americanii traiesc doar din razboaie si vanzari de armeu. Au distrus si parasit Orientul mijlociu acum se indreapta spre Asia si Europa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger