AcasăȘTIRI EXTERNEProteste uriașe în apropiere de granița României. Traficul este blocat

Proteste uriașe în apropiere de granița României. Traficul este blocat

Singurul punct de trecere a frontierei deschis către Grecia, Vama Kulata a fost blocat de câteva zile de protestatarii bulgari.

Potrivit autorităților bulgare, Drumul E79, singurul ce face legătura între Sofia și Grecia, prin Kulata – Promachonas, este blocat de protestatari provocând întârzieri mari în trafic.

Un grup de protestatari a blocat duminică, la Blagoevgrad (la 120 km sud de Sofia), autostrada (E79) ce leagă capitala Sofia de punctul de trecere a graniţei spre Grecia, Kulata.

Nici după ce forțele de ordine au intervenit, protestatarii nu au renunțat, însă au permis trecerea mașinilor, aleatoriu și nu continuu, pe câte un sens de circulație.

Proteste au loc şi în oraşe precum Stara Zagora, unde mii de oameni au încercat de sâmbătă seara să blocheze autostrada care leagă capitala de Marea Neagră.

De asemenea, duminică, traficul a fost perturbat de proteste și în centrul capitalei, Sofia, dar și în alte orașe.

Protestatarii cer demisia guvernului bulgar, pe care îl acuză că este corupt.

Proteste au loc şi în oraşe precum Stara Zagora, unde mii de oameni au încercat sâmbătă seara să blocheze autostrada care leagă capitala de Marea Neagră, sau la Varna, capitala maritimă şi important centru de vacanţă.

Protestatarii dau asigurări că nu vor pleca până nu demisionează prim-ministrul Boiko Borisov şi procurorul general Ivan Geshev, pe care îi acuză că servesc interesele oligarhilor, nu pe cele ale populaţiei.

Sâmbătă seara, aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat în centrul Sofiei, într-un marş mult mai modest decât joia trecută, când peste 25.000 de oameni s-au adunat timp de ore în piaţa unde se află sediul Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei.

Aproximativ 60 % dintre bulgari susţin protestele şi 45 % cer demisia premierului Borisov, potrivit unui sondaj publicat de institutul Alpha Research.

author avatar
Eli Dan Davidescu
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger