AcasăȘTIRI EXTERNEProteste în toată lumea împotriva scumpirii carburanților! Britanicii au blocat autostrăzile! -...

Proteste în toată lumea împotriva scumpirii carburanților! Britanicii au blocat autostrăzile! – VIDEO

protestProteste în toată lumea împotriva scumpirii carburanților! Britanicii au blocat autostrăzile! - VIDEO / captură video

E haos pe șoselele din Marea Britanie, din cauza unor proteste organizate împotriva creșterii prețurilor la combustibil. Protestatarii au creat o blocadă de-a lungul M4, îndreptându-se spre podul Prințului de Wales. Demonstrații similare au fost raportate și în Yorkshire și Shropshire.

Numeroase autostrăzi din Marea Britanie au fost blocate, luni, încă de la primele ore ale zilei. Poliția i-a avertizat pe șoferi că traficul va fi afectat serios pe tot parcursul zilei, îndemnându-i să stea acasă acolo unde este posibil.

Șoferii sunt nemulțumiți de prețurile de la pompă

Acțiunea vine pe fondul nemulțumirii tot mai mari cu privire la creșterea prețului benzinei și motorinei, determinată de războiul din Ucraina. Dar manifestanții s-au plâns că prețurile la pompe au rămas ridicate chiar și după ce costurile cu ridicata au început să scadă.

Prețul mediu al unui litru de benzină în benzinăriile din Marea Britanie a atins un nou maxim de 191,5 penny duminică, potrivit companiei de date Experian, citată de The Telegraph.

„Acestea nu sunt doar demonstrații împotriva prețurilor record la benzină și motorină extrem de ridicate, care cresc în fiecare zi. Se referă, de asemenea, la manipularea revoltătoare a prețurilor la pompe și la lipsa completă de control din partea guvernului nostru”, s-a plâns liderul unui sindicat.

Nu mai puțin de 12 arestări au fost efectuate în timpul protestelor de pe M4, care a fost închis pe ambele sensuri în apropierea Podului Severn, potrivit rapoartelor. Șoferii au fost avertizați să nu conducă cu o viteză mai mică de 50 km/h, pentru a nu terturba traficul, mai ales în orele de vârf.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Deși respectăm dreptul la proteste, viața de zi cu zi a oamenilor nu ar trebui să fie perturbată, în special pe autostrăzile aglomerate, unde viețile sunt puse în pericol și întârzierile din trafic care vor rezulta vor contribui doar la consumul de combustibil.

Proteste ample pe cele mai circulate autostrăzi din Marea Britanie

„Noul proiect de lege pentru ordinea publică va transforma în infracțiune să te lipiți de o autostradă periculoasă, care vede poliția petrecând ore întregi încercând să îndepărteze oamenii în siguranță”.

Un amplu protest a avut loc și pe A64, în zona York, precum și pe M5. De asemenea, incidente au avut loc și pe A38, din cauza unor vehicule care circulau cu o viteză periculos de scăzută. Traficul a fost lent și pe M54, în Shropshire. Blocajele au durat atât de mult, încât unii șoferi și-au făcut timp să facă o pasă cu mingea, chiar pe autostradă.

author avatar
Andreea Vlad
808 afisari

6 COMENTARII

  1. Să ia cu slava hucraina, cu tot cu zăludul ăla de gionson.
    CUM DREAQU AU PUTUT VOTA O AȘA JIVINĂ CA BEȚIVUL ĂLA NU ȘTIU…..

    • cum au putut si la noi numai ca al nostru nui betiv dar e sluga imputita poate era mai bine daca era betiv din btie te trezesti dar din…..SLAVA

  2. Păi, nu-l întreabă pe ciufulit de ce susține cu ardoare sancțiunile împotriva Rusiei, inclusiv asupra exportului de petrol și gaze, care a dat peste cap economia europeană dar și mondială?

  3. frumos. anglicanii bate-i Dumnezeu s-au trezit la ce le face ciufula de poponickhe care bea „vsiky” prea mult. bea in trecut „visky” si churchill dar a fost erou.
    nu cred ca ciuful va face mult sau va fi asa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger