AcasăȘTIRI EXTERNEProteste în toată lumea împotriva bombardamentelor Israelului în Gaza. Solidaritate pentru Palestina...

Proteste în toată lumea împotriva bombardamentelor Israelului în Gaza. Solidaritate pentru Palestina (VIDEO)

Cele mai importante oraşe din întreaga lume au fost acaparate de demonstraţii împotriva bombardamentelor Israelului în Gaza. Oamenii şi-au arătat solidaritatea faţă de Palestina.

La Washington, capitala Statelor Unite ale Americii (SUA), evreii au intrat în clădirea anexă a Congresului și au protestat împotriva Israelului.

Sute de arestări la New York

Poliţia din New York a anunţat cel puţin 200 de arestări, iar organizatorii au spus că peste 300 de persoane au fost arestate în timpul dispersării mitingului în interiorul gării Grand Central din New York.

Mai mulţi rabini au început evenimentul aprinzând lumânări de şabat şi recitând kadiş, rugăciunea evreiască pentru morţi.

Vieţile palestinienilor şi israelienilor sunt strâns legate, iar securitatea nu poate veni decât din dreptate, egalitate şi libertate pentru toţi”, au spus organizatorii.

Brazilienii, solidari cu palestinienii

O demonstrație de solidaritate cu poporul palestinian a fost organizată, de asemenea, în orașul Sao Paulo din Brazilia. Demonstranții au purtat pancarte de susținere a Palestinei împotriva atacurilor israeliene.

La Roma, a fost organizată o demonstrație în sprijinul Palestinei. Demonstranții, purtând steaguri și bannere și strigând sloganuri, au protestat împotriva atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza.

În cadrul demonstrațiilor organizate la Barcelona, Spania, au fost protestate atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza, în special lovitura asupra spitalului baptist al-Ahli.

author avatar
Andrei Ștefan