AcasăȘTIRI EXTERNEÎncă o REVOLUȚIE s-a declanșat! Mulțimea dezlănțuită a făcut prăpăd în marile...

Încă o REVOLUȚIE s-a declanșat! Mulțimea dezlănțuită a făcut prăpăd în marile orașe/ Drumuri blocate, clădiri incendiate și lupte cu forțele de ordine – VIDEO

Tensiunile au crescut în statul din America Centrală, pe fondul nemulțumirilor locuitorilor față de creșterea prețurilor la combustibil și nu numai.

Sute de oameni au ieșit, miercuri, pe străzile din Panama, pentru a protesta față de eforturile eșuate ale guvernului de a opri creșterea costului vieții, potrivit swissinfo.ch.

Drumuri blocate și camioane cu alimente oprite

Protestatarii au blocat drumurile și au oprit camioanele să livreze alimente – o tactică de presiune care a fost folosită din ce în ce mai mult de când au izbucnit protestele în urmă cu două săptămâni.

Protestatarii cer, totodată, guvernului să reducă cheltuielile publice și să pună capăt corupției, potrivit aceleiași surse.

Marți, poliția panameză a lansat gaze lacrimogene asupra protestatarilor care blocau accesul rutier în vestul țării.

Lupte de stradă între protestatari și polițiști

Din imaginile apărute pe Internet în ultimele ore – atât pe Youtube, cât și pe Twitter, se poate vedea că oamenii nemulțumiți care au ieșit în stradă și-au vărsat furia pe o mașină a poliției, pe care au avariat-o puternic, distrugându-i parbrizul și caroseria. Unii protestatari au tras de uși, iar alții au lovit autovehiculul cu picioarele.

Tensiunile au atins, în unele cazuri, cote maxime. Din înregistrările ajunse pe Internet pot fi observate și momente în care unii protestatari aruncă cu diverse obiecte înspre forțele de ordine, inclusiv cu pietre. Dar și cum forțele de ordine au format un cordon pe o stradă pe care se aflau mai mulți protestatari.

author avatar
Andrei Coman