AcasăȘTIRI EXTERNEProteste în Franța, din cauza creșterii vârstei de pensionare. Confruntări violente. Imagini...

Proteste în Franța, din cauza creșterii vârstei de pensionare. Confruntări violente. Imagini de pe străzile din Paris – VIDEO

sursa foto: captură video

Au fost proteste în Franța, oamenii au ieșit în număr mare în stradă și nu au lipsit incidentele.

Au fost confruntări între poliție și protestatari, la Paris. Totul, după ce guvernul francez a decis să forțeze reforma pensiilor fără vot în Parlament – mulțimile s-au adunat în Place de la Concorde ca răspuns la creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, potrivit BBC.

sursa foto: captură video

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Paris și din alte orașe franceze, în semn de protest. Au fost ciocniri între unii protestatari și poliliție, la căderea serii. Un foc a fost aprins în mijlocul Place de la Concorde și poliția cu scuturi și bastoane a tras cu gaze lacrimogene și s-a deplasat să elibereze piața, potrivit aceleiași surse.

Citiți și: Răzmeriţă generalizată anti-sistem, în Franța. Sute de proteste în stradă / Lupte violente la Lyon și Paris – VIDEO

Grevă generală în Franța! Sindicatele paralizează țara / Macron, amenințat de un „tsunami social” – VIDEO

Franța, măturată de proteste! O nouă mobilizare națională împotriva lui Macron – VIDEO

Peste 100 de arestări

Până la căderea nopții, 120 de persoane au fost arestate, a declarat poliția din Paris pentru agenția de presă AFP.

Pe de altă parte, sindicatele au promis însă că își vor menține opoziția față de modificările pensiilor, Confédération Générale du Travail (CGT) anunțând că este planificată o altă zi de greve și demonstrații pentru joia viitoare, pe 23 martie.

Imagini din timpul protestelor de joi seară din Franța au apărut pe rețelele de socializare.

author avatar
Andrei Coman