AcasăȘTIRI EXTERNEProteste anti-război la Kiev! Mii de oameni au ieșit în stradă: „Invadatorii...

Proteste anti-război la Kiev! Mii de oameni au ieșit în stradă: „Invadatorii trebuie să moară” – VIDEO

kievProteste anti-război la Kiev! Mii de oameni au ieșit în stradă: „Invadatorii trebuie să moară” - VIDEO

Ucrainienii se tem de război! La câteva ore după ce în mediul online a circulat informația conform căreia Rusia urmează să le atace țara miercurea viitoare, pe 16 februarie, mii de oameni au ieșit în stradă!

Sute de activiști au protestat, sâmbătă, 12 februarie, în centrul capitalei Kiev, în contextul tensiunilor cu Rusia. Manifestanții au scandat „Glorie Ucrainei” și au purtat steaguri ucrainene și bannere pe care scria „Ucrainenii vor rezista” și „Invadatorii trebuie să moară”.

De asemenea, un ucrainean a postat şi imagini cu un convoi imens care defila pe străzile Kievului, sub denumirea „Marşul unităţii Ucrainei”.

„Ucrainienii vor rezista”

Guvernul ucrainean a cerut cetățenilor să rămână calmi și uniți și i-a asigurat pe oameni că armata poate respinge ofensiva Rusiei, și îi poate ține în siguranță.

„Cel mai bun prieten al dușmanilor noștri este panica în țara noastră. Iar toate aceste informații nu fac decât să provoace panică și nu ne pot ajuta. Până în prezent, nu există un război la scară largă în Ucraina”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Vineri, înalţi oficiali americani au avertizat că o invazie militară rusă în Ucraina, marcată de o campanie masivă de raiduri aeriene şi un atac rapid asupra Kievului, reprezintă o posibilitate foarte reală în următoarele zile.

author avatar
Andreea Vlad