AcasăȘTIRI EXTERNEProtestatarii din Beirut trec prin clipe de groază: Aș fi putut muri!...

Protestatarii din Beirut trec prin clipe de groază: Aș fi putut muri! Medicii, îngroziți: Am văzut zeci de răniți. Mulți ar fi murit din cauza rănilor

Protestatarii din Beirut trec prin clipe de groază: Aș fi putut muri! Medicii, îngroziți: Am văzut zeci de răniți. Mulți ar fi murit din cauza rănilorProtestatarii din Beirut trec prin clipe de groază: Aș fi putut muri! Medicii, îngroziți: Am văzut zeci de răniți. Mulți ar fi murit din cauza rănilor

După explozia din Beirut care a ucis zeci de oameni și a rănit mii, oamenii au început să participe la manifestații prin care solicită demisia președintelui țării. În plan internațional, modul de suprimare a protestelor a fost criticat, chiar dacă autoritățile din Liban neagă acuzațiile conform cărora au folosit forța. Unul dintre cei care este victima acțiunilor făcute de forțele din Liban a povestit experiența traumatizantă prin care a trecut.

În prezent, spitatelele din Beirut, se confruntă cu o nouă supraaglomerare după valul de răniți în cadrul exploziei – protestatarii răniți în timpul protestelor.

Firas Hamdan a povestit pentru Sky News experiența cumplită prin care a trecut în timpul manifestațiilor din Beirut și cum a fost salvat de către medici ca printr-o minune.

Acesta se afla pe străzile din Beirut sâmbăta trecută iar în timp ce transmitea live pe Facebook aproape că a fost ucis. O bucată de metal, despre care se crede că s-a desprins dintr-o grenadă, i-a înțepat inima.

„Am mai mers doi metri și am leșinat. M-am prăbușit la pământ iar un alt coleg de-al meu m-a adus aici (n.r. la spital). Sunt norocos că sunt în viață!”, a povestit acesta.

Clipe de groază pentru protestatarii din Liban: Zeci de persoane au fost împușcate

Un posibil fragment de grenadă i-a înțepat peretele posterior al inimii. de îndată ce a fost adus la spital, bărbatul a fost operat de urgență. Ca prin minune, medicii au prezis că se va repuera în totalitate.

Doctorul Kareem Nehme, care l-a tratat la Spitalul Hotel-Dieu din Beirut, a declarat că până în prezent a consulat peste 50 de protestatari răniți în timpul manifestațiilor.

„Toate rănile erau în partea de sus a corpului. Împușcături în față, în gât, în piept. Toate acestea ar fi putut fi fatale pentru pacienți, pentru protestatari”, a declarat medicul.

Protestatarii din Beirut trec prin clipe de groază: Aș fi putut muri! Medicii, îngroziți: Am văzut zeci de răniți. Mulți ar fi murit din cauza rănilor
Protestatarii din Beirut trec prin clipe de groază Aș fi putut muri Medicii îngroziți Am văzut zeci de răniți Mulți ar fi murit din cauza rănilor

„Sunt norocos că sunt în viață!”

Protestele împotriva Guvernului din Liban au fost organizate (din nou) după explozia din Beirut care a devastat o mare parte din oraș și a ucis cel puțin 178 de oameni.

Activiștii pentru drepturile omului și doctorii susțin că metodele folosite de forțele de securitate pentru a suprima manifestațiile încalcă legea internațională.

Un alt bărbat a fost rănit la nivelul ochiului în timpul protestelor deoarece cineva a runcat spre el o canistră plină de benzină.

„Nu știam dacă era muniție adevărată, gloanțe de cauciuc sau grenade cu gaze lacrimogene. Chiar vreau să știu cine a dat ordinul de a arunca cu grenade cu gaze lacrimogene direct în captele noastre. Chiar vreau să îl privesc în ochi și să îl întreb dacă era într-adevăr necesar”, a declarat Rabie Barakat.

Protestatarii din Beirut trec prin clipe de groază: Aș fi putut muri! Medicii, îngroziți: Am vpzut zeci de răniți. Mulți ar fi murit din cauza rănilor
Protestatar rănit grav Chiar vreau să știu cine a dat ordinul de a arunca cu grenade cu gaze lacrimogene direct în captele noastre
author avatar
Alexandru Tîrcavu