AcasăȘTIRI EXTERNEProtest pro-Rusia în Salonic, GRECIA! Premierul elen s-a îmbrâncit cu manifestanții! -...

Protest pro-Rusia în Salonic, GRECIA! Premierul elen s-a îmbrâncit cu manifestanții! – VIDEO

salonicProtest pro-Rusia în Salonic. Premierul grec, îmbrânceli cu manifestanții - VIDEO

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, care a condamnat invazia rusă din Ucraina și a militat pentru sancțiuni contra Moscovei, a ajuns cu greu la forumul din Salonic al partidului de guvernământ Noua Democrație, pe care îl conduce. Motivul? În oraș s-a organizat un uriaș protest pro-Rusia, iar manifestanții au scandat împotriva autorităților de la Atena!

Manifestanții fluturau steagurile Greciei și Rusiei, scandând „Grecia, Rusia, Ortodoxia”. Elenii condamnă abordarea Guvernului față de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

„Pace cu Rusia!”

Demonstrația din Salonic a fost însoțită de un miting cu aproximativ 50 de mașini, care a cerut „pace cu Rusia”, a informat greekcitytimes.com.

Grecii condamnă sancțiunile împotriva Moscovei

Protestul a fost organizat de clubul ortodox grec Holy Corps 2012, care a cerut locuitorilor celui de-al doilea oraș al Greciei să se alăture „unui miting pașnic împotriva rusofobiei”.

„O distrugere fără precedent a tot ce este rusesc și sancțiunile împotriva Rusiei nu fac decât să dăuneze turismului grec, exporturilor grecești și economiei grecești. Prețurile la combustibil, gaze și produse de primă necesitate cresc zilnic ca urmare a sancțiunilor NATO împotriva Rusiei. Între timp, ei rup legăturile de prietenie cu frații noștri ortodocși ruși”, a spus Holy Corps 2012 într-un comunicat.

Premierul grec Mitsotakis a susținut pachetul de sancțiuni impuse Rusiei pentru invazia militară din Ucraina, subliniind că aceste măsuri vor aplica o lovitură severă Moscovei. Însă atitudinea sa pune în pericol poziția economică și geopolitică a partidului pe care îl conduce. Inclusiv Grecia va avea de suferit economic pe termen mediu și lung.

author avatar
Andreea Vlad
2.984 afisari

12 COMENTARII

  1. eh, pana o sa ajunga cizma ruseasca si pe gatul lor si atunci or sa le vina si lor mintea la cap

    • Bai prostule, datorita Rusiei, Grecia va scapa cu bine din conflictul cu Turcia. Ba mai mult, grecii vor reface Imperiul Bizantin. Dar tu esti prea idiot sa intelegi geopolitica!

    • anonime tu zici asta in timp ce ai cizma SUA pe gat pai cat de cretin sa fii sa sustii astfel de criminali de razboi precum americanii lingaule?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger