AcasăȘTIRI EXTERNEProtest MASIV în mai multe oraşe din Franţa. Peste 160.000 de manifestanți...

Protest MASIV în mai multe oraşe din Franţa. Peste 160.000 de manifestanți în stradă: „Macron, un TIRAN” -VIDEO

protestProtest MASIV în mai multe oraşe din Franţa. Peste 160.000 de manifestanți în stradă: „Macron, un TIRAN” -VIDEO

Întreaga Europă freamătă din cauza noilor măsurilor anti-Covid-19 și a restricțiilor guvernamentale. În Franța au loc în ultimele zile o serie de proteste față de hotărârile președintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus și de a extinde utilizarea certificatului verde Covid-19.

Aproximativ 161.000 de persoane au participat la protestele organizate sâmbătă, 24 iulie, în mai multe orașe din Franța față de aceste măsuri guvernamentale. La Paris au protestat circa 11.000 de persoane. În capitala franceză s-au înregistrat confruntări între protestatari și forțele de ordine.

Poliția a desfășurat gaze lacrimogene și tunuri de apă împotriva unor protestatari, care deveniră agresivi. Forțele de ordine s-au repliat sute de metri pe Bulverdarul Champs-Elysee. Au avut loc proteste și în orașele Marsilia, Montpellier, lille, Toulouse, potrivit The Guardian.

Proteste violente în Franța față de “dictatura sanitară”

Manifestanții au scandat „libertate, libertate” și au purtat pancarte denunțând „Macron, tiran”, „Big Pharma împiedică libertatea” sau spunând „Rușine”. Protestele au atras puțin peste 110.000 de persoane în 130 de locații, au avut loc în toată țara.

Protestatarii sunt nemulțumiți din cauza faptului că parlamentarii doresc să facă vaccinările obligatorii pentru anumite profesii, în timp ce controversatul permis de sănătate va restricționa sever viața socială de la sfârșitul lunii iulie.

Au existat semne că măsurile mai dure, anunțate la data de 13 iulie, au avut efectul dorit: 48% din populație a fost complet vaccinată potrivit datelor publicate vineri, în creștere cu opt puncte procentuale față de 10 iulie.

author avatar
Andreea Vlad
398 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Macaroni, bai papusarule tampit, bai dosistule tembel, vezi ca iar o sa iti iei un bitch-slapping de toata frumusetea, bai agariciule de actor ratat al bosketarului ala de Attail !! O sa iti cam puna pielea pe bat frankofonii tai, bai tradator imputit !! Covid Macht Frei, la lagar cu tine, bai fundasule 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger