AcasăȘTIRI EXTERNEPROTEST la Oxford împotriva PLANULUI autorităților! Mii de oameni în stradă, după...

PROTEST la Oxford împotriva PLANULUI autorităților! Mii de oameni în stradă, după ce mașinile au fost interzise – VIDEO

protestLocuitorii din Oxford nu vor filtre de trafic! Mii de protestari în stradă, după ce au fost interzise mașinile- VIDEO

Mii de oameni din Oxford au participat sâmbătă la un protest privind filtrele de trafic, care vor restricționa călătoriile cu mașina în 2024, într-un efort de „a ajuta la combaterea schimbărilor climatice”.

Cel puțin 5 persoane au fost arestate, după ce s-au confruntat cu oamenii legii. Se presupune că cel puțin patru dintre cei cinci au fost arestați sub suspiciunea de infracțiune de ordine publică, potrivit oxfordmail.co.uk.

Oxford introduce restricții pentru mașini

Manifestanții cred că restricțiile de trafic amenință libertatea șoferilor.

În jur de 2.000 de persoane au blocat principalele artere rutiere din oraș, criticând noua măsură a municipalității. Protestul a fost unul mai degrabă pașnic, dar au existat manifestanți care și-au spus nemulțumirile într-un od mai agresiv, fără a folosi însă violența.

Restricțiile pentru vehicule au scopul de a „ajuta la combaterea schimbărilor climatice” și să „reducă poluarea aerului local”, încurajând mersul pe jos, mersul cu bicicleta și cu autobuzul în locul călătoriilor cu mașina, susține municipalitatea.

De fapt, reducerea călătoriilor cu mașina „prin încurajarea mersului cu bicicleta, mersului pe jos, a muncii la domiciliu și închirierea mașinii” pentru a ajuta la atingerea obiectivului de emisii nete zero până în 2040 este un obiectiv explicit al Consiliului orașului Oxford.

Cel puțin șase astfel de filtre au fost montate în oraș. Străzile au fost blocate cu jardiniere și stâlpi, notează BBC.

author avatar
Andreea Vlad