AcasăȘTIRI EXTERNEProtest inedit în Parlamentul Italiei. „STOP livrărilor de arme către Zelenski!” -...

Protest inedit în Parlamentul Italiei. „STOP livrărilor de arme către Zelenski!” – VIDEO

Protest inedit în Parlamentul Italiei. „STOP livrărilor de arme către Zelenski!” - VIDEO / Foto: Twitter

Pe fondul tensiunilor din Italia cu privire la trimiterea de arme în Ucraina, un grup de parlamentari a organizat miercuri un protest în parlamentul de la Roma.

Un mic grup de aproximativ zece politicieni au afișat pancarte prin care cereau să nu mai fie trimise arme forțelor ucrainene în lupta lor împotriva Rusiei.

Tensiuni în coaliție

Au urmat câteva momente de haos, personalul de ordine le-a confiscat pancartele și le-a spus parlamentarilor să se întoarcă la locurile lor.

Protestul a avut loc la finalul unui discurs al premierului Mario Draghi, care a adunat sprijin pentru trimiterea de ajutor militar cerut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie The Telegraph.

Tensiunile din cadrul coaliției de guvernare, care include toate partidele importante, cu excepția partidului dur de dreapta Frații Italiei, sunt în toi de câteva săptămâni.

Mișcarea Cinci Stele, altădată populistă, și partidul de dreapta dură, Liga, care au avut în trecut o atitudine blândă față de Rusia, s-au opus trimiterii de armament suplimentar la Kiev și au cerut negocieri de pace imediate.

author avatar
Tudor Borcea