Cauta

Protest de amploare la Istanbul. Mii de persoane au manifestat împotriva comunităţii LGBT – VIDEO

istanbul

Protest de amploare la Istanbul. Mii de persoane au manifestat împotriva comunităţii LGBT - VIDEO / foto: Twitter @Danyal_1453

Câteva mii de oameni au luat parte la o demonstrație împotriva comuntății LGBT la Istanbul. Aceștia au cerut închiderea asociațiilor LGBT și au afișat pancarte pe care scrie: „protejați-vă familia și generația voastră”, „Spuneți nu societății fără gen” și „Tată + mamă + copil = familie”.

Organizatorii au primit 150.000 de semnături pe o petiție care cere interzicerea a ceea ce ei au numit „propaganda” LGBT pe rețelele de socializare, sport, arte și Netflix.

Marșul, promovat și la televizor

O reclamă pentru marșul anti-LGBT a fost difuzată și la televiziune după ce a obținut aprobarea consiliului audiovizualului din țară, care l-a considerat „de interes public”, pitrivit Euronews.

Cea mai mare demonstrație anti-LGBT din țară a fost criticată de organizațiile pentru drepturile omului.

Adunările LGBT, interzise în Turcia

ILGA Europe, o organizație care luptă pentru egalitatea LGBT în Europa și Asia Centrală, a postat pe Twitter: „statul turc trebuie să își respecte obligația constituțională de a-și proteja toți cetățenii împotriva urii și violenței”.

Între timp, biroul Amnesty International al Turciei a declarat că anunțurile de serviciu public care promovau marșul au încălcat principiile Turciei de nediscriminare.

Numeroşi internauţi turci au distribuit duminică pe reţelele de socializare mesajul „Nu marşului urii”, în semn de solidaritate cu persoanele LGBT ţinte ale manifestaţiei.

Homosexualitatea, dezincriminată în Turcia de la mijlocul secolului al XIX-lea (1858), nu este interzisă, dar rămâne în mare parte supusă oprobiului social şi ostilităţii partidului islamo-conservator aflat la putere, AKP, şi a regimului condus de preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Ultimele stiri

  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Exit mobile version