AcasăȘTIRI EXTERNEProtest cu zeci de mii de oameni la Chișinău/Maia Sandu, numită „marioneta...

Protest cu zeci de mii de oameni la Chișinău/Maia Sandu, numită „marioneta Americii” – VIDEO

protestProtest cu zeci de mii de oameni la Chișinău/Maia Sandu, numită „marioneta Americii” – VIDEO / foto: zdg.md

Mii de oameni au participat duminică, 19 iunie, la un miting organizat de Mișcarea civică ”O viață nouă” în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Manifestanții au ieșit în stradă pentru a protesta față de ”sărăcie, scumpiri și inacțiunile guvernării PAS”.

Partidul Acțiune și Solidaritate este o formațiune politică centristă din Republica Moldova fondată de actualul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Partidul este format pe baza platformei politice „În /pas/ cu Maia Sandu” inițiate la sfârșitul anului 2015.

Protestatarii cer demiterea președintei Maia Sandu

Poporul cere demisia guvernului marionetă pro-american, a președintelui și alegeri anticipate. Potrivit presei basarabene, în centrul orașului s-au adunat peste 40.000 de oameni.

Participanții au scandat ”Rușine”, ”Jos partidul PAS” și au cerut alegeri anticipate. Protestatarii spun că au venit la Chișinău din diferite localități din Republica Moldova, fiind nemulțumiți de prețurile mari și cer majorarea pensiilor și a salariilor pentru a avea un trai decent acasă.

Participanții la protestul din 19 iunie, organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”, în Piața Marii Adunări Naționale, au adoptat o rezoluție. Prin intermediul acesteia, oamenii au remarcat cele mai grave probleme cu care se confruntă Republica Moldova, transmite Știri.md.

author avatar
Andreea Vlad