AcasăȘTIRI EXTERNEProstia, virală pe rețelele de socializare. „Este atât de picant, încât limba...

Prostia, virală pe rețelele de socializare. „Este atât de picant, încât limba ta va deveni albastră”/ O nouă „provocare” îi aduce pe tineri la spital

Prostia, virală pe rețelele de socializare. „Este atât de picant, încât limba ta va deveni albastră”/ O nouă „provocare” îi aduce pe tineri la spital / Foto: printscreen

O provocare populară printre tineri, OneChipChallenge, îi îngrijorează pe experții din SUA cu privire la riscurile grave pentru sănătate care pot apărea.

Pe rețelele de socializare circulă o nouă stupizenie, riscantă ca mai toate „provocările” lansate de persoane iresponsabile și care nu sunt sancționate.

„Este atât de picant, încât limba ta va deveni albastră”

Provocarea OneChipChallenge constă în a mânca un chips extrem de picant și a aștepta cât mai mult timp înainte de a bea apă.

Compania care comercializează produsul, Paqui, există de câțiva ani. În 2022, ediția lor specială este condimentată cu cel mai iute ardei iute din lume, Carolina Reaper.

Pe site-ul lor, compania susține că cipul conține „Carolina Reaper chilli și Trinidad Scorpion Butch. Este atât de picant, încât limba ta va deveni albastră”, scrie TVA Nouvelles.

New York Post relatează că au fost internați chiar și copii în spital după ce au participat la această provocare, iar experții își exprimă îngrijorarea cu privire la pericolele pe care le implică consumul acestor chipsuri.

O utuilizatoare a platformei TikTok a vrut să sensibilizeze publicul cu privire la consecințele pe care le au aceste „provocări” iresponsabile. Nepoata ei, care a mâncat chipsurile produse de Paqui, a fost dusă la spital după ce a acuzat dureri de stomac. Medicii spun că fetița a trebuit să urmeze mai multe tratamente pentru a-i ușura durerea.

Statele Alabama, Texas și California au înregistrat o creștere a internărilor în spitale din cauza comercializării acestui produs. În ciuda avertismentelor autorităților, articolul este încă disponibil.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger