AcasăȘTIRI EXTERNEProprietarul „celei mai scumpe case din SUA”, dator vândut

Proprietarul „celei mai scumpe case din SUA”, dator vândut

O mega vilă  întinsă în luxoasa suburbie Bel Air din Los Angeles – cândva susținută ca fiind cea mai scumpă reședință privată din Statele Unite, cu un preț de 500 de milioane de dolari – a fost plasată în administrare juridică după ce dezvoltatorul proprietății, un fost producător de film, a ajuns să datoreze creditorilor peste 165 milioane USD.

Căsoiul, numit The One – o structură opulentă ridicată pe 1,6 hectare de teren – a fost cumpărat în 2012 de Nile Niami, producătorul devenit dezvoltator imobiliar.

El a început renovările un an mai târziu și era așteptat să termine în 2018, dar proiectul ambițios a fost afectat de probleme de finanțare iar creditorii și-au cerut banii înapoi.

Astfel, o instanță din Los Angels a decis ca The One să fie scoasă la licitație, relatează CNBC.Dezvoltatorul a împrumutat 115 milioane de dolari de la Hankey Capital, fondată de miliardarul Don Hankey.

Alți creditori includ Yogi Securities Holdings, Inferno Realty și Maybach Corporation Holdings.

De asemenea, Niami datorează peste un milion de dolari diferitelor firme de construcții.

The One Bel-Air, „cea mai mare și mai scumpă casă din lumea urbană”, cum spunea Niami anul trecut, are 100.000 de metri pătrați, nouă dormitoare, un club de noapte privat, bowling pe patru benzi, salon de înfrumusețare, centru spa, cinci piscine, un cinematograf de 50 de locuri și un garaj subteran pentru 50 de mașini.

Dormitorul principal se întinde pe mai mult de 4.000 de metri pătrați, iar proprietatea este înconjurată de un șanț uriaș pentru a ține departe oaspeții nedoriti.

Prețul casei și momentul vânzării nu au fost încă stabilite, a declarat Lanes Management, administratorul numit de instanță.

author avatar
Radu Jacotă Redactor